Här kommer receptet till en maträtt som är populär hemma hos oss! Enkel att göra, få ingredienser och min man tar alltid en andra portion. Alla är nöjda!
Tagliatelle med kyckling och spenat i en underbart gräddig sås.
För 4 portioner behöver du:
Tagliatelle för 4 port
3 kycklingfiléer
150 g färsk spenat (eller 250g fryst spenat, tinad och utkramad)
2,5 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Lite olivolja
6-8 soltorkade tomater (jag hoppade över dessa idag)
Skär kycklingen i bitar. Sätt vatten på spisen så att det börjar koka, och stek kycklingen.
Salta och peppra så de vet att de lever!
Grovhacka spenaten och finhacka vitlöken. Om du vill ha soltorkade tomater så hackar du även dessa. Ställ åt sidan tills kycklingen är redo.
Häll spenat, vitlök och soltorkade tomater över kycklingen…
Och lägg till grädden!
Nu kokar förhoppningsvis pastavattnet, så häll i pastan och koka så länge anvisningarna rekommenderar. Samtidigt kan du låta gräddsåsen puttra. När pastan här färdig så häller du den i ett burkslag och ringlar över lite olivolja.
Va? Är maten redan klar? That’s right!
Mums. Du behöver förstås inte känna någon tvångstanke över att erkänna för dina middagsgäster eller din familj hur lätt detta faktiskt var att slänga ihop. Det är väldigt gott, så du kommer undan med vår lilla hemlighet.
Vad gott det ser ut. Måste pröva.
Din blogg är fräsch och härlig. Keep upp the good work.
Tusen tack, vad glad jag blir!
Åh, men detta gör mig ju helt sanslöst hungrig. Klockrent. Du är grym! Kör hårt.
Tack Linda! Testa någon gång, det är riktigt smarrigt!