En modern hemmafru

Tagliatelle med kyckling & spenat

Här kommer receptet till en maträtt som är populär hemma hos oss! Enkel att göra, få ingredienser och min man tar alltid en andra portion. Alla är nöjda!

Tagliatelle med kyckling och spenat i en underbart gräddig sås.

För 4 portioner behöver du:
Tagliatelle för 4 port
3 kycklingfiléer
150 g färsk spenat (eller 250g fryst spenat, tinad och utkramad)
2,5 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Lite olivolja
6-8 soltorkade tomater (jag hoppade över dessa idag)

Kycklingspenat1

Skär kycklingen i bitar. Sätt vatten på spisen så att det börjar koka, och stek kycklingen.

Kycklingspenat2

Salta och peppra så de vet att de lever!

Kycklingspenat3

Kycklingspenat4

Grovhacka spenaten och finhacka vitlöken. Om du vill ha soltorkade tomater så hackar du även dessa. Ställ åt sidan tills kycklingen är redo.

Kycklingspenat5

Häll spenat, vitlök och soltorkade tomater över kycklingen…

Kycklingspenat6

Och lägg till grädden!

Kycklingspenat7

Nu kokar förhoppningsvis pastavattnet, så häll i pastan och koka så länge anvisningarna rekommenderar. Samtidigt kan du låta gräddsåsen puttra. När pastan här färdig så häller du den i ett burkslag och ringlar över lite olivolja.

Kycklingspenat8

Va? Är maten redan klar? That’s right!

Kycklingspenat9

Mums. Du behöver förstås inte känna någon tvångstanke över att erkänna för dina middagsgäster eller din familj hur lätt detta faktiskt var att slänga ihop. Det är väldigt gott, så du kommer undan med vår lilla hemlighet.

 

4 kommentarer

  1. Karin

    Vad gott det ser ut. Måste pröva.
    Din blogg är fräsch och härlig. Keep upp the good work.

    • Julia Angelback

      Tusen tack, vad glad jag blir!

  2. Linda Grön

    Åh, men detta gör mig ju helt sanslöst hungrig. Klockrent. Du är grym! Kör hårt.

    • Julia Angelback

      Tack Linda! Testa någon gång, det är riktigt smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑