Som inlägg nummer 3 i min bloggs adventskalender med socker- och mjöl-fritt julbak, så kommer här lussemuffins!
Jag testade på lussebullar någon gång, men jag hittade inget recept jag tyckte om. Om man bakar något som man är van vid annars så är det svårt att sluta jämföra med ”originalet”, fastän det blir två helt olika saker. Därför var muffins med saffransmak perfekt!
Du behöver:
- 3 ägg
- 2 pkt saffran (inte med på bild – typiskt när det är den viktigaste ingrediensen haha!)
- 7 små dadlar, eller 4 stora
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 3 msk kokosolja
- 2 msk vatten
- 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader, och mixa dadlar och ägg med en stavmixer eller i en blender! Sedan blandar du bara i resten av ingredienserna.
Smeten är redan färdig! Fördela den i muffinsformar.
Mumsmums. In i ugnen med dem, och låt dem stanna där inne i ca 16-18 minuter!
Ooooooch, perfektion! Saftiga och mumsiga!
Svårare än så var det inte, haha! Superfort går det, och dessa muffins är verkligen supersmaskiga, speciellt om man älskar saffran såklart! Också väldigt roligt och oväntat med muffins på julfikabordet :)
Glad tredje advent!
Lämna ett svar