Här kommer ett tips på en middag som går riktigt snabbt att göra, och ännu bättre – den lämnar minimalt med disk efter sig!
Jag älskar maträtter där man kan tillaga allting på en och samma långpanna. Det tillagas tillsammans, och medan det står i ugnen så kan man städa upp det lilla man hunnit skräpa ner, så när middagen är färdig, så är också köket rent!
Svårare än såhär är det inte!
Skär lite grönsaker och kyckling, kasta dem på en långpanna med bakplåtspapper, häll över olivolja, salt, peppar och fler kryddor om du vill (jag älskar att ösa på rikligt med paprikapulver, chili och vitlökspulver, ifall jag inte krossar några färska vitlökar och lägger dem på pannan också). Denna gång tog jag broccoli, gul lök, zucchini samt röd och gul paprika!
Sedan ställer du in långpannan i ugnen på 250 grader, och tillaga i ca 20 min, eller tills kycklingen är färdig! Då är det bara att sleva upp maten på tallriken och äta dig mätt!
Självklart kan du äta detta tillsammans med något mer, såsom ris, quinoa, pasta… vad som helst egentligen. Men vi föredrar att äta denna rätt som den är, tillsammans med någon sås. Endera crème fraiche med smak i, men annars är en stark sås är alltid en hit.
Det enda du smutsat ner medan du lagat denna middag är en skärbräda, en kniv och en långpanna. Hur bra?! Hoppas detta middagstips kunde hjälpa dig för de där eftermiddagarna då tiden helt enkelt inte räcker till (TIPS: om du vet att det kommer behöva gå extra snabbt, så kan du självklart skära upp all mat tidigare på dagen och förvara i kylskåp, så du bara behöver lägga allt på långpannan när det väl är dags att äta), eller om du helt enkelt letade efter ett tips på en god och nyttig middag!
Tips: vi brukar göra likande men jag marinerar för kycklingen i olja, soja, vitlök och lite peppar (ibland även citron). Sen smular vi fetaost över allting innan den åker in i ugnen. Super gott ☺️
Ah, gott ju! Önskar jag kunde använda feta ost här hemma – jag älskar det, men inte Tobias! :/