En modern hemmafru

Ägg i pastellfärger


För ett par dagar sedan färgade jag lite ägg i pastellfärger! Jag vet att det inte riktigt hunnit bli påsk än, men då jag visste att jag ville ha färgade ägg till påsken så tänkte jag att det var lika bra att göra det en gång tidigare, som en testomgång :)

Men kan ju färga ägg med hjälp av naturliga varor också, men då får man inte den pastelliga färgen jag ville ha, så jag använde mig av hushållsfärg.

 
Det man behöver är färdigkokta ägg, några glas med vatten, hushållsfärg, en sked och hushållspapper.

 Häll i hushållsfärg i vattnet, och rör om lite. Jag började med väldigt lite färg, men ökade det senare, då jag ville snabba på resultatet lite.

 Sedan är det bara att släppa ner ett ägg i varje glas! Titta till äggen lite nu och då för att se vilken färg du vill ha. Det var väldigt olika för min del, då de rosa äggen var klara efter 20 minuter och de blåa efter en timme, men jag vet inte om det beror på att det fanns mer färg i det röda vattnet eller inte. Därav en testomgång :)

 När ett ägg har färgen du önskar så kan du bara torka av den med hushållspapper. Sedan kan man ju blanda färger också, jag hällde lite blått i mitt röda vatten och gjorde lila ägg också. Sedan kan man också göra fina vita ränder på dem, genom att trä runt gummiband! Något jag inte hade hemma idag, så mina blev helfärgade :)

 Resultatet! Jag tycker det blev riktigt fint. Ett bra, och mysigt pyssel som mest sköter sig själv :)

 

 

1 kommentar

  1. Ann-Charlott

    Ooosåååå härliga färger på äggen. Jättefina ??? Glad Påsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑