Det här receptet är något av det enklaste du kan göra! För för dig som är sugen på något lite mastigare än jordgubbar i sin enkelhet, men ändå på något som är lite lättare än en cheesecake. Cheesecakefyllda jordgubbar, hörrni. Där satt den.
Och det skadar inte att man endast behöver 5 enkla ingredienser.
Det du behöver är…
500 g jordgubbar (inte för små)
225 g mjukost
3-4 msk florsocker
1 tsk vaniljarom
Några digestivekex
Börja med att skölja jordgubbarna, och med en liten kniv, skära ut små grottor i dem.
Ät upp så mycket du kan av ”locken” för dem behöver vi inte mer!
Kvar är vi med en hög jordgubbs-skålar. Ställ de åt sidan så länge.
Lägg mjukosten, florsockret och vaniljaromen i en liten skål.
Blanda till en jämn och slät smet. Smaka lite med fingret för att få en hint av den gudomliga smaken som väntar dig. Men ät inte upp allt än!
Skopa upp smeten i en klassisk sprits (alternativen är att lägga den i en plastpåse och klippa av en kant, annars så går det bra att skopa in smeten med två små teskedar), och in med cheesecakesmeten i jordgubbarna!
Typ så.
När du fyllt alla jordgubbarna så lägger du några digestivekex i en plastpåse och krossar dem till smulor.
Öppna plastpåsen…
… och dunka jordgubbarna i digestivesmulorna. Där har vi pricken över i:et! Nu snackar vi cheesecake.
Gör samma sak med resten av jordgubbarna tills alla är täckta med digestivesmulor. Servera så snart som möjligt, så att smulorna håller sig torra och crunchiga.
Och där har vi dem klara! Det superenkla receptet som blir perfektion varenda gång. Perfekt att bjuda på när man har besök, hemmakväll framför TV:n eller varför inte på en picknick i värmen?
Måste prova!