Här kommer receptet på den ”sockerfria” frostingen jag använde för att sätta ihop den här tårtan!

Precis som jag skrev i receptet för kladdkakan för ett par dagar sedan, så brukar jag vanligtvis inte använda mig av choklad när jag bakar (istället kakao), men just denna gången testade jag något nytt. Så den är fri från vitt socker, förutom sockret som redan gömts i chokladen. Jag kunde hitta chokladknappar på mitt Ica, men om du inte gör det så går det ju bra att hacka chokladen själv!

Också värt att veta om – detta är en frosting man gör i förväg, då den får sin konsistens i kylen! Jag gjorde min dagen innan, men det borde räcka med ett par, tre timmar i kylskåp för att stelna.

Du behöver:

– 150 g chokladknappar
– 0,6 dl kokosolja, flytande
– 0,6 dl mandelmjölk
– 2 msk honung
– 2 tsk vaniljpulver

 

Lägg kokosolja och chokladen i en kastrull och smält ihop på svag värme.

Ta av från värmen och tillsätt mandelmjölk, honung och vanilj.

Rör om tills allt har blandats ihop.

Sedan kan du hälla över smeten till en låda eller burk, täck över med lock eller plast, och ställ in i kylskåp!

I kylskåpet blir frostingen hård, och när du vill använda den så kan du micra den 10 sekunder i taget tills den går att röra om. Den ska inte bli varm (då blir den flytande), utan genom att röra om den så blir det den där klassiska frosting-konsistensen!

Kan användas i tårtor, på bakverk, eller varför inte doppa frukt i? Åh, det vattnas i munnen bara jag tänker på det!

Hoppas att dessa ”sockerfria” choklad-recept blir uppskattade! För vem kan stå emot choklad bara för att de vill vara lite nyttigare? :)