Varken jag eller min man hade bakat pepparkakor själva sedan vi nästan var barn, så när jag såg en förpackning med färdig pepparkaksdeg i affären så var det svårt att motstå. Och det kändes rätt okej trots amatörstatusen på oss båda, då vi köpte både färdig deg och färdig kristyr. Inte så mycket kan gå fel, liksom.

pepparkakor1

Sedan tidigare hade vi dessa kick-ass ninjor som pepparkaksformar! Jag kan gissa att de var en stor bidragande faktor när min man var väldigt taggad på att baka dessa kakor tillsammans med mig :)

pepparkakor2pepparkakor3pepparkakor4Den stora fördelen med att baka sina egna pepparkakor är ju självklart att man kan äta pepparkaksdagen som den är! Yum. Jag ska erkänna att det gled ner några smulor (bitar. portioner.) innan vi hittade en dag som vi faktiskt kunde baka tillsammans på. Tur att man har lite självbehärskning, annars hade det varit lite pinsamt om min man hade öppna lådan med degen, redo för att baka, så är den tom…

Förutom att man får äta deg tills magen säger stopp, så får man ju också dekorera med kristyr! Vi letade upp våra konstnärliga ådror för en kväll och gick nuts. Mycket nöjda med oss själva.

pepparkakor5