Här kommer receptet till den sockerfria äppelsmulpajen som jag skrev om i mitt förra inlägg! Jag har fått en förkylning med mina söner de närmaste dagarna, men nu börjar vi känna oss piggare, så jag äntligen kan få ner det här receptet på bloggen!

För det är verkligen ett SÅ gott recept, och dessutom SÅ enkelt att slänga ihop! Och till skillnad från många andra äppelsmulpajer så blir inte äpplena sådär övermjuka och soggiga, vilket jag har svårt för, så det är verkligen pricken över i:et! Jag använde mig av receptet från den här sidan.

Det är sötströ i detta recept, vilket vi vanligen inte brukar använda, men receptet är LCHF. Det är en liten sats, så den kräver en liten form, och räcker till 4 portioner. När min mor bakade den så använde hon en mer normalstor bakform och dubblade receptet, vilket funkade superbra! Tips om ni vill ha lite mer! :)

Du behöver:

Till smuldegen –

– 50 g smör
– 1,5 dl mandelmjöl
– 1 dl kokosflingor
– 2 msk sötströ
– 0,5 tsk vaniljpulver (jag körde utan)

Till äpplena –

– 3 äpplen
– 1 tsk kanel
– 0,75 msk sötströ

Topping –

– 25 g mandelspån

 

Ta fram smöret och lägg i en bunke i god tid, så det hinner mjukna. Sätt ugnen på 200 grader.

Tillsätt resten av ingredienserna till smuldegen…

… och smula ihop! Med fingrar, gaffel eller elvisp. Fingrar funkade toppen för mig.

Skala och skär upp äpplena, och lägg dem i den lilla ugnsformen.

Strö över kanel och sötströ…

… och fördela smuldegen ovanpå!

Toppa med mandelspånen, och så var du färdig! Enkelt, va? :) In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter och den kommer se ut såhär:

MEN MUMS!

Servera med vad du vill, men om du vill fortsätta hålla det sockerfritt så är vispad grädde eller hemmagjord nicecream några riktiga toppenidéer!

Åh. Perfekt med ett sånt här recept nu när oktober drar igång. Lycklig höst, allihopa! Tänd lite ljus och smaska på äppelsmulpaj.