En modern hemmafru

Aktivitetsbok för små barn

Jag brukar ha ”hemskola” för min fyraåring här hemma, och för att hålla tvååriga lillebror nöjd så tajmar jag alltid detta med mellis! Han har suttit med vid bordet och ätit nöjt i över ett år, men nu har det börjat hända någonting. Han började ställa sig upp för att se vad Zion höll på med, började äta upp snabbare, och för ett par veckor sedan frågade han mig ”mamma, kan jag få min bok?”.

Det faktum att han alltid ser på storebror och vill göra som han, har gjort att han också ville göra hemskola. Men jag kände att jag inte kunde ge honom så mycket att göra i samma stil som Zion, då det dels skulle ta för mycket tid att förbereda, och dessutom skulle han behöva min hjälp med det mesta. Det har ju varit så enkelt och skönt hittills att bara kunna ge fokus Zion en liten stund. Jag ville ge Samson en utmaning också, men det känns kanske lite väl tidigt med formell inlärning vid två års ålder, haha.

Jag googlade runt som jag alltid gör, och hittade något som kallas för Toddler Busy Books! Vilket fenomen! En pärm fylld av saker som en liten toddler kan göra själv men samtidigt utmanas. Precis vad vi behövde!

Samsons Busy Book är en pärm som är fylld av väldigt enkla pysselsidor med tillhörande kardborre-figurer. På den övre sidan (baksidan av den föregående sidan) sitter det massor av figurer, och han ska dra av dem en och en och sätta på rätt plats på den nedre sidan.

Pärmen är full av massor av sidor! Några är enkla för honom, och några är utmanande!

Siffror har han haft full koll på länge, bara för att han är runt sin bror hela tiden. Men bokstäver har han knappt blivit introducerad för innan, så alfabetsidorna är alltid mest utmanande för honom! Han tar en bokstav, sedan kan han sitta och leta en bra stund hittar han en som matchar. Ibland frågar han mig vad de heter. SÅ bra övning ju! Och detta är något som han kan sitta och klura med helt själv!

Just nu är det något av det bästa han vet, och han är så stolt över att ha fått en egen hemskolabok :)

Pärmen har många fler sidor än jag fotat ovan, så om du vill se pärmens fulla innehåll så kan jag dela med mig av det på Instagram storys ikväll! Bara att gå in på mrs_angelback så får ni se en mer detaljerad film :)

Jag tänkte dela med mig lite mer av hur jag satte ihop den om du också är intresserad av något liknande! Processen av att sätta ihop denna var dock väldigt pyssligt och tidskonsumerande (inget för dig som inte gillar att sitta och klippa och småpilla) men resultatet var så sjuuukt värt det!

Jag köpte en utskriftsfärdig Busy Book HÄR (det finns många andra på Etsy också) som skickades till min mailadress. Min man kunde skriva ut färgsidorna och laminera dem på sitt jobb, så det var perfekt. Sedan köpte jag kardborre på Biltema och satte igång med att klippa och klistra :)

Helsidorna var bara att göra hål i och sätta in i pärmen, men alla bilder som behöver klippas ut tog självklart lång tid att fixa. Kom ihåg att klippa av hörnen på dem så de inte blir vassa!

Sedan klippte jag och satte jag fast kardborre på både helsidorna, de utklippta bilderna, och på sidan ”ovanför” där bilderna kan sitta och vänta. På kvällarna kan man bara sätta tillbaka bilderna på sin ”vänteplats” (gärna huller om buller för en utmaning), och då kan man göra pärmen om och om igen!

Detta har räddat våra senaste veckor, och jag tycker genuint att det är typ världens bästa grej :) Jag är nöjd, storebror är nöjd, lillebror är väldigt nöjd, och han får lära sig saker och känna sig stor och viktig som sin bror, samtidigt som det inte krävs mer jobb av mig än att helt enkelt plocka fram en pärm :)

 

 

1 kommentar

  1. Rahmo

    Jag skulle gärna köpa en såm bok ifrån dig om du kunde göra en sån till mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑