Glad alla hjärtans dag!

Gillar ni högtider som denna, eller håller ni er till jul och påsk? Jag älskar alla högtider som inte tvingar en att gå utomhus i kallt väder (midsommar, nyår, valborg…). Alla inomhus-högtider tycker jag alltså om, inklusive denna :) Livet är värt att firas!

Denna dagen har vi spenderat tillsammans som familj, då min man kunde vara hemma från jobbet med oss. Så mysigt!

Igår kväll hade jag dekorerat pojkarnas bord med hjärt-formade post-its och börjat kludda på några för att inspirera dem att sitta och rita på morgonen. Jag hade också gjort en stig av hjärtan på golvet som ledde fram till varsitt kort och liten påse med hjärt-godisar.

Snacka om att pojkarna blev förvånade av stigen gjord av hjärtan! När de hittade korten och godiset blev de överlyckliga (vi har aldrig godis här hemma), och Zion satt noga och lyssnade på allt som stod i kortet, om allt vi älskar med honom! Samsons fokus låg på godiset, haha. Deras dag började verkligen på topp, kan man säga! Och våran med, för vi kunde ligga och dra oss i sängen i nästan två timmar, haha! Det är då alla kvälls-förberedelser betalar av sig :)

Vi tog vara på vår lediga, soliga dag och besökte Biotopia för första gången! Ett litet museum här i Uppsala som har utställningar med fåglar, älgar, vargar, rådjur osv i sina naturliga miljöer.

Det var jättemysigt. Jag gillar hur stället är så anpassar för barn! En liten lekhörna och akvariet med fiskar var favoriterna. Efter det åkte vi på ett par ärenden tillsammans och sedan åkte vi hem och lagade middag!

Efter middagen så var det dags att hugga in i den här! Vi köpte en drakfrukt nu senast då vi veckohandlade, och med tanke på färgen så var idag den perfekta dagen att äta den. Ett tips om man vill vänja barn vid att vidga sina vyer med mat, och testa nya saker, är att stanna vid den exotiska hyllan på mataffärers fruktavdelning. Låt barnen känna och välja en att köpa hem! Zion kunde knappt välja mellan ananas, kokosnöt och drakfrukt, men som tur är kommer fler tillfällen!

Så himla häftig frukt! Också så konstigt att äta något som är identisk med kiwi i konsistensen, fastän den inte alls smakar som kiwi.

 

Så vi hade en jättemysig alla hjärtans dag tillsammans hela familjen! Hoppas ni alla också har haft en skön och avslappnad dag. Kram från mig till alla mina fina läsare!