Nu är det början av november och vi klämmer ut det sista av hösten här hemma! I vanliga fall brukar jag vara fullt upptagen med att sätta upp vår juldekoration ungefär nu, men inte än i år. Jag är inte säker på om det beror på att trädet utanför våra fönster ännu inte tappat sina höstlöv, eller att pojkarna blir äldre och jag inte riktigt vet om jag kan rättfärdiga att årstiden slagits om till vinter framför dem riktigt ännu… i vilket fall. Ge mig en vecka till så är granen nog på väg upp! :)

Pojkarna har varit förkylda den senaste veckan, men innan dess passade vi på att maxa när det var fint höstväder! Om ni tittar noga ser ni en nyckelpiga på trädstammen :)

Och den här mössan gör ju livet bättre på alla sätt och vis!

Vi har varit hemma hos mina föräldrar, och kolla in hur ett fika ser ut när vi kommer på besök! Min mamma är allt och lite till när det kommer till vardagslyx! Jag tittade på det färdigdukade bordet när vi kom och sa ”det är ju helt sjukt att det inte ens är någon som fyller år, och ändå ser fikabordet ut såhär!”

Bara kolla in dessa marängspöken. Så sjukt söta, jag spontanskrattade länge när jag såg dem, för de gjorde mig så glad :)

Jag passade på att be om en hårklippning när vi var där. Det var alldeles för länge sedan, då jag verkligen suktat efter att få det kortare, och dessutom klippa av det sista av mina hårblekningar som nu, efter år av väntan, äntligen hade växt ner till topparna!

Såhär blev det. Jag är så nöjd! För första gången sedan jag var barn så är det endast min naturliga hårfärg, så det krävs inget uppehåll dessutom! :)

Hemma har vi också maxat höstaktiviteterna! Pojkarna fick gå loss och måla pumpan som har dekorerat vårat matbord.

Och jag testade om det gick att konservera höstlöven med glycerol (2 delar vatten, 1 del glycerol – ner i en återförslutningsbar påse med löven. Låt marinera i några dagar).

Resultatet blev såhär. De röda färgerna försvann helt och hållet men de gula färgerna bevarades (och fick en läderaktig känsla) fastän inte lika klara. Jag skulle ge metoden 5/10!

Dessa löv kommer vi spara i Zions hemskolapärm tillsammans med det här pappret…

Jag ritade upp den väldigt snabbt och spontant för att använda som en övning i beskrivande ord, samt lära sig om våra sinnen. Men när jag ritat färdigt den så kom jag på att denna kan man ju använda för hur mycket saker som helst egentligen. Tänk alla saker i naturen, att ta in och fylla i olika svar varenda gång! En övning som aldrig är sig lik. Tänk snö, det skulle man behöva två olika papper för – ett när man börjar studera det, och ett nytt när det smält :)

Så i alla fall. Jag hejdade mig själv att ge det till Zion på en gång, och skickade istället med det till min mans jobb där han kunde scanna in den åt mig så jag kan skriva ut den igen och igen. Jag vill inte skryta, meeeeen i efterhand ser jag detta som smått genialiskt :) Men om jag hade tänkt på det i förhand så hade jag gjort rakare linjer och skrivit lite finare, haha!

Zion tar reda på hur lövet luktar

Jag förberedde ett härligt höstbord till barnen en kväll också, med löv och pumpor av plast, och små små djur gömda där i. Förstoringsglas, tänger och en härlig höstbok!

Det är så vi klämt ut det sista ur hösten! Som sagt, nu väntar jag bara in julstämningen, så kommer jag istället göra detta hem fyllt av julmusik, pepparkaksdekorering och ljusslingor!

När brukar ni slå över till julstämning hemma?