Minusgraderna är här och så även overallerna! Huva, finns det något mer ångestfyllt än overaller på små barn?! Haha, jag tror det finns många som kanske inte håller med mig, utan tittar småleendes på barn med rosenröda kinder och näsor som har snö lite överallt på sina praktiska ytterkläder, och kallar det hela ”friskt” och ”hälsosamt”… Själv ser jag stackars iskalla kinder och nariga läppar på barn som knappt har någon rörlighet alls på grund av sina sumo-dräkter, med vantar som gör att man inte kan använda sina händer överhuvudtaget och snö som ändå kryper sig innanför kläderna på något oförklarligt sätt, som lämnar barnet kallt och blött, men samtidigt varmt och svettigt… Tortyr säger jag, och jag förstår inte hur folk kan se allt så ”hurtigt” hela tiden i detta land, haha.

Zion har i fall fått använda sin nya overall för första gången nu. Eller, nygammal, vi fyndade denna på second hand i jättefint skick för 145 kr! Score säger jag bara. Vanligtvis köper jag inte så mycket secondhand-kläder till barnen, då jag tycker utbudet är så litet (självklart, då barn sliter ut sina kläder!), och jag är… lite snobbig när det kommer till kläder, haha! Inte alls att saker behöver vara dyrt eller ha ett visst märke, utan mer att jag har en tydlig stil som jag tycker om att klä dem i!

Praktiska ytterkläder som denna är dock helt perfekt att fynda i andrahand, så länge de är i bra skick!

Samson har också på sig sin second hand-overall, för att den är ärvd av hans bror :) (som 95% av hans garderob – andra barnet är en dröm för plånboken!). Jätteskön och lightweight trots att den är varm. Den är vi alla avundsjuka på egentligen.

Hans mössa är också ärvd av storebror, och halsduken är stickad av mormor, precis som alla pojkarnas halsdukar! Så fin!

Zion går omkring och pekar ”Snö! Snö!” och jag bara tänker på hur hårt han kommer flippa ur när det kommer ligga faktisk snö på marken. Vi har skaffat en tvåsits-pulka, som mannen kommer få inviga med Zion i någon backe detta år. Han kommer älska det! Mannen alltså. Men Zion kommer nog också tycka det är kul.