En modern hemmafru

En veckoinhandling

Många här inne verkar vara intresserade av våra matvanor, så jag tänkte det kunde vara hjälpsamt att fota allt vi köpte under vår senaste veckoinhandling!

Vi storhandlar en gång i veckan, och om du vill veta mer kring våra rutiner med veckohandlingen så har jag skrivit ett inlägg om det här.

Denna vecka kom vi hem med detta!

MEJERI

2 paket mjölk som vi endast använder i våra smoothies och ”frukt-flingor”. Vi hade föredragit att köpa växtbaserad mjölk, men när man har en tajt budget så har den extra kostnaden nedprioriterats. 5 paket naturell yoghurt (är det bara jag som tycker det känns jättemycket, haha?) till frukostar, och lite vispgrädde och crème fraiche till matlagning.

ÖVRIGA KYLVAROR 

30 ägg! Haha, jättemycket ju. Men vi använder typ 15-30 ägg i veckan. Vi kokar, steker, gör omelett, scrambled och bananpannkakor. Leverpastej till Zions kvällsmackor och 2 mozzarellaostar till maten. Annars köper vi ofta halloumi också, men det hade jag redan flera stycken hemma.

FRYST  Denna gång blev det bara kyckling! Det var specialpris på 3 st, så kycklinglåren kommer jag tillaga i ugn med en god honungs-sås (1 pkt till middag, och 1 pkt till Tobias matlådor). Klubborna sparar jag till en annan vecka. Andra saker vi ofta köper i frysdisken är frystabär till våra smoothies, eller frysta grönsaker, men allt detta hade vi fullt av hemma!

FRUKT OCH GRÖNT Här spenderar vi alltid mest tid! Denna vecka blev det 30 bananer (Det köper vi varje vecka, 4 eller 5 klasar. Låter mycket, men vi äter de både färska och frysta i smoothies, så det är typ det viktigaste vi köper på hela veckan, haha), purjolök (som jag ska använda med lite potatis i en soppa – potatisen hade jag hemma), 2 vattenmeloner, äpplen, zucchini, butternutpumpa, morötter (De tre grönsakerna gillar jag att tärna upp och steka med massor av kryddor. Denna vecka ska vi äta det med lite halloumi), 2 broccolin, sötpotatis, rödlök (dessa grönsaker ska jag ugnsbaka ihop med vitlök), salladsmix, ruccola, mango, citron (till vattnet) och en kartong färska dadlar (Dessa gör vi sötsaker av och fryser in. Våra nyttiga chokladmuffins är helt slut, så vi behöver baka nya!). Det vi köper på denna avdelning varierar varje vecka, beroende på vad vi ska äta och snacksa på under veckan. Det kan verkligen bli vad som helst! Men alltid ca 30 bananer, grönsaker till mat och mer frukt till fika. Hemma ser jag till att vi alltid har äpplen, lök och vitlök, och detta behöver inte fyllas på lika ofta.

SKAFFERIKokosolja och kokosmjölk vill vi alltid ha hemma till olika saker, samt honung som alltid går åt både till frukost, godsaker och mat. Denna vecka behövde vi köpa hem mer valnötter och fullkornsris, och det fick även följa med hem lite fibertortillabröd (vilket är det ända vi äter i bröd-väg – denna vecka ska de bli pizzabottnar) och 2 Loka Crush (Mineralvatten är det enda vi varierar vatten med på helgerna. Crush passar vår kost bättre än vanlig mineralvatten till och med, då det är mest naturliga ingredienser. Vanligtvis räcker det med 1/vecka, men det var specialpris för 2 denna vecka). Andra saker vi ofta bunkrar upp med till skafferiet är olivolja, massor av kryddor, sockerfri buljong, linser, quinoa, krossade tomater, kikärtor, andra nötter, frön, jordnötssmör osv. Men allt detta såg redan bra ut där hemma.

ÖVRIGT 

Ett paket av Zions blöjor (vi hade redan gott om Samsons hemma – vi bunkrar upp när vi har kuponger), parfymfria våtservetter till blöjbyten, modersmjölksersättning, diskmedel och var sin deodorant till mig och Tobias. Annars blir det ju ofta toa/hushållspapper, tvättmedel, plastfolie/påsar, osv.

Det var det som fick följa med oss hem från Ica denna vecka! Nu vet inte jag om ni tyckte att detta var världens tråkigaste inlägg, men om ni istället tyckte det var roligt att se, så kan jag ju fortsätta att göra fler veckohandlings-inlägg i framtiden!

6 kommentarer

 1. Emelie

  Jag tycker det var jätteintressant! Vad har ni för matbudget per månad? Skulle oxå tycka att det var kul att se en veckoplanering på maträtter då och då :) har lånat hem några av böckerna du tipsade om :)

  • Julia Angelback

   Vad roligt! :) Vi har ingen satt budget, utan försöker bara vara välplanerade och hålla nere kostnaderna. Det brukar nästan alltid landa omkring tusenlappen, för oss 4 i en vecka.

 2. Ulrika

  älskar den här sortens inlägg, tycker de är supermysiga (och inspirerar mig till att försöka bli mer organiserad själv därhemma :) )

  • Julia Angelback

   Vad kul att höra, då lär jag göra flera sådana framöver! :)

 3. Linda Grön

  Tycker detta inlägg var kanon. Är ju sånt här man på riktigt lär sig nåt utav att veta. Mammakunskap deluxe liksom. ^^ Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑