Här kommer receptet på chilin jag brukar laga här hemma! Denna maträtt är absolut en av mina top-5 rätter att laga här hemma, då jag tycker den är SÅ GOD! Kan inte få nog, på riktigt.

Den ska gärna puttra ett tag när allt är blandat och klart, så det är inte den snabbaste maträtten, men den är ändå enkel att slänga ihop!

Man kan toppa den med allt möjligt – tacochips, gräddfil, riven ost, avocado, jalapeños… ja, det du tycker om! Den går såklart att äta tillsammans med ris också om man vill det. Vi gillar att äta den som den är i en skål, toppad med gräddfil! Perfekt kombination, då grytan är ganska spicy. Mums!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 500 g köttfärs
  • 4 msk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt (mer efter smak)
  • 2 pkt krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 stor burk majs
  • 2 pkt kidneybönor
  • Valfri topping! Vi gillar gräddfil.

Hacka lök, vitlök och paprika och sätt en djup stekpanna eller kastrull på värme med lite olja i.

Stek detta i ca 5 minuter.

I med köttfärsen och bryt sönder tills all köttfärs är genomstekt.

Häll över chilipulver, spiskummin, oregano och salt och blanda!

När allt är blandat med kryddorna så kan du hälla över krossade tomater, vatten och hönsbuljong. När detta kokat upp kan du justera plattans värmen till lågt, så att grytan kan stå och småputtra i 30-45 minuter.

Under tiden kan du skölja bönorna och hälla av vattnet i majburken. Bönor och majs går absolut att hälla ner i grytan samtidigt som de krossade tomaterna och det andra, men då jag använder bönor på tetra som redan är mjuka och färdiga, så vill jag inte att de ska hinna bli för mjuka och mjöliga i chilin.

Jag brukar hälla i dem när det är ca 10 minuter kvar. Så ljuvligt gott hörrni.

Redo för servering! Detta är som sagt någon av mina favoriträtter här hemma – den är värmande, mustig, spicy och så så god! Bon appétit!