Jag kände att jag måste dela med mig av det här till mina fellow småbarnsföräldrar. Om ni skulle vilja byta ut barnens vita pasta till fullkornspasta – leta efter någon sån här med roliga former!

Paketet hann tömmas innan jag fotade, det säger ju nåt…

Jag letade efter någon fullkornspasta till barnen på Ica Kvantum då de börjat tröttna lite så sina vanliga skruvar. Så hittade jag dessa med djurformer!

Lejon, giraffer, elefanter… Zion blev så glad när jag visade honom påsen på Ica, så han bar den hela shoppingtripen tills vi kom hem och mamma kunde koka :)

Båda killarna älskade att ha så roliga former på sin pasta, och äter den med smör eller lite ketchup. Och på tal om ketchup…

Visst vet ni att Felix nu gör osötad ketchup?! Alltså bästa någonsin. Jag gillar personligen inte ketchup så mycket, men det är ju en sååån smidig och barnvänlig smaksättning som vi verkligen försökt undvika pga massa socker eller sötningar. Och så nu – BAM. Från sockerfälla till hälsosam, och det behöver inte längre ta emot om man serverar barnen pasta och ketchup på regelbunden basis (om det nu gjorde det innan).

Vi känner i alla fall ingen skillnad på smaken här hemma, och det Felix gjort för att den fortfarande ska smaka likt den vanliga, sockerfyllda ketchupen är att de ökat mängden tomat. Vilket är ganska sjukt egentligen, haha.

Och sen ett sista tips – denna lasagne med röda linser istället för köttfärs är så sjuuukt god! Alltså på riktigt en av mina favoriträtter! Jag följer Coops recept, men ändrar på ett par saker – istället för att bara krydda med lite rosmarin så häller jag i asmycket av typ alla torkade kryddor vi har här hemma. Vi snackar flera matskedar totalt! Och sen värmer jag crème fraichen på spisen för att få den rinnande och lättare att hälla. Annars följer jag receptet och den blir galet god.

Så här fick ni tips både om ni vill gå över till fullkorn, sockerfritt eller vegetariskt, haha. Inte meningen när jag började skriva, men ändå riktigt bra ju! :)