Tacofredag närmar sig, och här kommer 3 olika sätt att få en ny, hälsosam twist på den gamla vanliga tacosen! Let’s taco’bout it… hehe.

1. Linsfärs istället för köttfärs

Om du vill prova på att göra vegetarisk tacos så är detta ett superrecept!

1 kg krossade tomater, 2 dl röda linser, 1 dl vatten och 2 påsar tacokrydda (eller motsvarigheten). Blanda i en kastrull och koka på medelvärme tills linserna är färdiga. Supergott och en nyttig, vegetarisk twist på tacofärsen!

2. Sallad istället för tortillabröd

Om man köper Romansallad (Romansallat?) så funkar bladen utmärkt som ”tacotubs” och kan hålla all din tacofyllning! Nästan löjligt nyttigt dessutom. De yttersta bladen kan ibland vara för mjuka, men annars brukar alla bladen kunna användas. Skölj och torka innan, så har naturen gett dig helt färdiga tacowraps!

3. Hemmagjord tacokrydda

Den färdigblandade tacokryddan du hittar i affären har socker och en massa annat onödigt i sig, som man verkligen inte saknar om man blandar sin egen kryddblandning med vanliga, hederliga kryddor som du kanske till och med har där hemma i skafferiet redan!

  • 1,5 tsk salt (Hushållssalt på bilden, men har sedan dess bytt till Himalayasalt och Havssalt här hemma)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 krm cayennepeppar

Lägg enkel eller dubbel sats i en liten burk…

Och skaka!

Nu har du helt ren tacokrydda i skafferiet, och kan hälla 2 msk kryddblandning över 500 g färs eller motsvarande (alltså 4 msk kryddblandning över linsfärsen lite högre upp)!

 

Lämna gärna en kommentar om du har något supertips för tacofredagen!