Här kommer receptet på dessa riktigt goda och sockerfria choklad- och mintbollarna! De ser ut som vanliga chokladbollar, men är inte riktigt samma konsistens, samt har de en mintsmak i sig som passar fint till jul! Om du istället söker nyttiga chokladbollar som smakar som de klassiska bollarna så har jag recept på dessa HÄR!

Receptet kan se lite konstigt ut, men det är bara för att jag omvandlar receptet från ett amerikanskt (jag har även behållit originalmåtten för er som, liksom jag, har cups-mått hemma).

Du behöver:

  • 1 cup (2,25 dl) valnötter
  • 1 cup (2,25 dl) urkärnade dadlar (jag använde ”torkade” i detta recept
  • 1/3 cup (0,8 dl) kakao
  • 2/3 cup (1,5 dl) riven kokos + mer för att rulla i
  • 2 msk valfri mjölk
  • 2 tsk pepparmintsarom

Häll ner valnötterna i en matberedare eller mixer och pulsera tills de är smått hackade.

Häll sedan i dadlarna och fortsätt pulsera tills de blandat sig.

Typ sådär ska det se ut!

Sedan kan du hälla ner resten av ingredienserna och blanda ner. Detta går nog galant i en matberedare – i min mixer körde jag bara en kort stund, resten tog jag för hand.

Typ så!

Ta fram en tallrik eller matlåda du kan lägga bollarna i när de är färdiga, samt en tallrik fullt med riven kokos (eller vad du nu vill rulla bollarna i). Sedan är det bara att köra! Rulla deg till boll, rulla i kokos och ställ åt sidan!

Baam!

Fortsätt så tills hela din tallrik/matlåda har fylls av dessa godbitar!

And there you have it, folks!

Förvara i kylskåp (de går säkert bra att frysa också, jag har bara inte testat), och avnjut tillsammans med lite varm choklad, glögg eller något annat juligt och mysigt!