En modern hemmafru

Godaste, nyttiga chokladbollarna

Här kommer receptet på de allra godaste, nyttiga chokladbollarna! Inget vitt socker används, och ändå smakar de precis som vanliga chokladbollar! Alltså jag tappade typ hakan första gången jag smakade dem. Jag skrev ner receptet från en blogg en gång, men kommer tyvärr inte ihåg vilken.

Min son hade varit sjuk ett bra tag, när jag kände för att baka dessa chokladbollar för att göra honom lite extra glad. På fotona nedan så är receptet dubblat, då jag ville göra många och frysa in. Du kommer förstå varför när du smakat :) men jag skriver receptet som enkel sats, vilket ger ca 20 bollar!

Du behöver:

10 färska dadlar

5 msk kokosolja

2 msk kakao

1/2 dl kaffe

1/4 dl riven kokos

4 dl havregryn

Börja med att kärna ur dadlarna och lägg i en skål. Om du aldrig gjort detta innan så behöver man egentligen bara klämma isär dem och plocka ur kärnan. Blanda ner kokosolja, kakao och kaffe. Mixa sedan slätt! Jag använde stavmixer, men man kan också använda en blender eller kanske mosa med en gaffel. Det ska bli en slät kräm!

Om du någongång i processen beslutar dig för att ”Nej, det här med bakning var nog ingenting för mig ändå. Bäst jag äter smeten.” så bör det tillfället ske nu. Jag dömer dig inte. Om du bestämmer dig för att fortsätta så kan du blanda ner riven kokos och havregryn. Där är den där chokladbolls-smeten vi alla känner igen och älskar! Om du gör din smet i en blender så går det absolut bra mixa ner detta också, då blir bollarna lite slätare! Så bara formar du bollar, rullar dem i kokos och voilá! In i kylskåpet så är du färdig! Jag gjorde ju dubbel sats, små mina åkte direkt ner i en matlåda! Bästa sortens matlådor är ju fyllda med chokladbollar. Men några måste ju avnjutas på en gång. För att kvalitetssäkra. Zion blev såå lycklig när han såg vad jag hade pysslat med ute i köket! Välförtjänt en liten sjukling som han, och en mamma utan dåligt samvete för att han äter godsaker mitt på dagen, mitt i veckan! Win-win!

Lämna gärna en kommentar om du testar att baka dessa, jag skulle älska att höra vad du tycker! Om jag får gissa så kommer du bli precis lika lyrisk som jag :)

2 kommentarer

  1. Karin

    Tack! SUPERGODA!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑