En modern hemmafru

20 snabba fakta om mig

Hejhej! Här kommer en lista med 20 mer eller mindre bisarra saker som alla kanske inte vet om mig!

1. Jag är född i Dalarna, och spenderade mina 5 första år där.

2. Sedan jag var barn så var jag övertygad om att jag skulle bli en pojkmamma.

3. Jag träffade min man 2011, vi blev tillsammans 2012, förlovade oss 2013, gifte oss 2014, blev gravida 2015, födde Zion 2016, blev gravida igen 2017 och födde Samson 2018. Det var inte med meningen att vi skulle ”checka av” en grej varje år, utan något vi upptäckte i efterhand. Och nej, vi vill inte bli gravida igen 2019! Haha!

4. Jag gifte mig när jag var 22, var 23 när jag födde Zion och 25 när jag födde Sam. Hyfsat ung för att ha gjort alla de grejerna, men det är precis som jag önskade!

5. Många tror att jag är den sociala och att min man är den tillbakadragna. Detta är för att jag är väldigt glad och pratig när jag är med folk, fastän jag alla dagar i veckan hade velat stanna hemma egentligen, och vill egentligen aldrig umgås utanför familjen, haha. Medan min man är mer tystlåten och mer av en ”bakgrundsperson” i sociala sammanhang, men han trivs egentligen mycket bättre runt omkring andra människor och i större tillställningar.

6. Detta har pågått hela mitt liv, och när jag själv var barn så tyckte jag inte ens om att vara med andra barn!

7. Jag tycker inte så mycket om glass. Pinnglass gillar jag, men kulglass man äter med sked… inte min favoritgrej. Äter det om andra äter det, men skulle aldrig få för mig att äta det själv.

8. Tycker generellt inte om djur heller.

Hjälp, detta börjar bli en lista över saker jag inte gillar. Måste bryta mönstret…

9. Jag får alltid hicka om jag äter vitt bröd för fort.

10. Jag har inte körkort. Har överlevt ändå.

11. När jag äter chips så vill jag inte äta de stora chipsen. Jag vet inte varför, men jag tycker inte om att bita av ett chips, utan jag vill äta hela chipset i samma tugga. Så Tobias måste äta de stora bitarna. Men jag vill inte bara äta smulor. Utan de lagom små bitarna.

12. Ljudet jag ryser mest av är torrt mot torrt. Alltså typ, när man gnuggar av en torr tallrik (eller vad som helt torrt egentligen) med hushållspapper, eller när man drar av pappret från en piggelin och det blir det där ljudet av den torra isen. Eller när någon snyter sig och man inte hör snoret, utan det bara låter torrt! Huva!

13. Det bästa jag vet är att skriva listor (uppenbarligen), organisera och sortera. Jag är inte estetisk för fem öre (alltså jag avskyr att göra typ allt estetiskt). Min syster är konstnär och älskar allt estetiskt, och hon har inte en organiserad cell i sin kropp samt avskyr att sortera och skriva listor. Ändå har vi alltid kommit överens och typ aldrig bråkat.

14. När jag gick i skolan hade jag en dröm om att få bli hemmaskolad istället. Jag drömmer fortfarande om att få hemmaskola mina egna barn.

15. Jag är rädd för fiskar (Alltså levande. Främst såna där svenska, fula, gråa.) och 3D-filmer. Båda fobierna härstammar från specifika händelser i min barndom.

16. Min favoritfärg är gult, men har varken gult på kläder eller inredning. Men älskar färgen i sig själv!

17. Jag är inte en känslomänniska, utan ser nästan allt väldigt sakligt och logiskt. Ser detta som ett av mina bästa personlighetsdrag. Min syster hävdade en gång att jag bara är en känslomänniska när jag blir irrationellt upprörd över hur känslomänniskor beter sig, haha!

18. Varken jag eller min man dricker kaffe.

19. Jag är, och har alltid varit, en riktig lortgris som egentligen inte alls tycker om att duscha och tvätta håret, utan drar ut på det så länge som möjligt.

20. Jag kan namnet på alla i familjen Kardashian. Detta är verkligen inget jag är stolt över, endast någonting väldigt ärligt som jag kände behövde stå på listan, haha.

 

Julia – out.

 

4 kommentarer

  1. Karin

    Du är ju helt underbar! 😊

  2. Sara

    Ja! en till som inte har körkort och en som inte dricker kaffe och en som är lotgris! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑