Under mitt bloggupphåll när Samson föddes så var det ju många saker som hände som inte fick ett inlägg här inne på bloggen – bland annat Zions tvåårsdag!

Zion och Samson har födelsedagar bara 3 veckor isär (15 mars och 4 april), så när Sam var 3 veckor så var det dags för Zions dag! Lille solstråle! Började morgonen med jordgubbar och grädde, och sedan fortsatte det med hans födelsedagsfest i Lejon-tema! Detta år ”passade vi på” att hålla det litet med endast släkten, men nästa år blir det nog ett litet barnkalas också.

Jag gjorde en lejontårta dagen till ära! Mitten är en frozen lemon cheesecake med svarta sugarpaste-dekorationer på. Runt omkring hade jag chokladcupcakes med chokladfrosting. Jag hade också planerat in att det skulle bli världens mest överkomliga tårta för en kvinna som gjorde en stor, öppen bukoperation tre veckor tidigare – sugarpasten formade jag en vecka i förväg och förvarade förslutet i skafferiet, cheesecake gjorde jag två dagar tidigare, så den kunde ligga och vänta i frysen, och cupcakesen gjorde jag dagen innan, så endast frostingen behövde röras ihop samma morgon. Sedan var det bara att plocka fram allt och ställa i ordning fem minuter innan alla kom! No sweat! Servetter, engångsmuggar och engångstallrikar som passade temat hade jag köpt på Clas Ohlson, och jag hällde upp två sortera chips i skålar… … samt skar upp ett par fruktfat.

TIPS: När jag gör fikabord till såna här tillställningar så är ett bra knep ”Sött, Salt och Fräscht”. Alltså, om man bjuder på en eller ett par söta saker, så är det också bra att komplettera med något salt (chips, snittar, popcorn, salta pinnar, eller varm mat) och något fräscht (frukt och bär, små smoothies eller grönsaksstavar med dipp). Man dyker gärna för hårt ner i det söta annars, men om man också ställer fram något salt och något fräscht som komplement så är det faktiskt ofta som detta går åt snabbast! Så det blev festens fikabord! Så mycket snabbare att slänga ihop än det faktiskt ser ut!

Tips nr 2: Om ni har begränsat med serveringsyta – testa att ställa fram allt kvällen innan (alltså tomma fat och skålar) för att se hur allt bäst får plats. På så vis vet du exakt hur allt ska stå när det är dags att duka fram, då man annars lätt kan bli svettig av saker man vill hinna med precis innan gästerna kommer. Favoritpresenterna var hans Paw Patrol-valpar. Han leker fortfarande med dem hela dagarna, flera månader senare. Dessa hundar och Cars-bilarna vi köpte till honom i Disneyland är de enda leksakerna han egentligen behöver i sitt liv! Motljusbild, men notera lejonet som var den enda bordsdekorationen som behövdes! Så söt. Vi hade även lite lejon-ballonger utspridda över lägenheten, fick inte med dem på bild dock. Ballongerna på bild fick han i present!

Vår stora pojke. Älskar att fira honom i överflöd! Här nedan är hans ettårsbild och hans tvåårsbild. Helt otroligt vad som kan hända med en människa på ett år, eller hur?

Om ni vill se bilder från hans halvårsdag med djur-tema så finns det inlägget HÄR, och Neverland-festen vi hade på hans ettårsdag finns HÄR .

Hur gör vi nu framöver med födelsedagar, kanske du tänker? Nu när vi har ett hem fritt från vitt socker och processerad mat? Vi har ju turen att börja med allt detta när barnen är så pass små att de ännu inte är vana med något annat. Om de inte efterfrågar något speciellt så kommer vi hålla det sockerfritt, men självklart blir det inte tråkigt för det! Man kan fortfarande göra tårta, glass, godis, chokladbollar, muffins – ja, allt möjligt, i en nyttig version! Och inte smakar det sämre heller, de nyttiga chokladmuffins vi har i frysen här hemma är de godaste muffinsarna jag ätit, alla kategorier! Men om killarna ber om något så är det självklart att de får det! Om de, tex, vill ha en speciell tårta eller bakelse från ett konditori så köper vi det till dem, och håller istället komplementen nyttiga. Men vi köper inte sockerfyllda saker till dem om de inte själva ber om det, det känns väldigt onödigt.

Jag ser fram emot alla födelsedagar framöver – våren kommer verkligen bli familjen Angelbacks födelsedagssäsong! Båda killarna kommer få välja vilket tema de vill ha, så får Samson först ha ett kalas för sina kompisar, sedan mitt emellan kör vi en liten gemensam fest för familjen, och efter det är det dags för Zions barnkalas. Allt i loppet av ca 3 veckor, sedan är det min tur i maj. Haha, svettigt men kul! Man kan inte fira för mycket!