Förra veckan hade jag en klase bananer i skafferiet som hade blivit lite väl mogna för min smak. Brunfläckiga, men ännu inte dåliga. Då tänkte jag, vad kan man göra med övermogna bananer? Banana Bread!
Jag har aldrig gjort Banana Bread tidigare, men jag vet att jag gillar det, så jag hittade ett recept och testade. Och det var så enkelt! Mycket enklare än jag trodde, och det smakade så så gott! Ett måste för dig som gillar banan.

Receptet var från en amerikansk sida, som använde sig av cups istället för dl. Jag har cups hemma, så jag använde dessa, men jag har också konverterat receptet för er som endast har dl-mått hemma. Så här kommer receptet jag använde mig av…

Det du behöver är:

– 2 cups (4 och 3/4 dl) mjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1/4 tsk salt
– 1/2 cup (1 och 1/4 dl) smör
– 3/4 cup (1 och 3/4 dl) farinsocker
– 2 ägg, blandade
– 2 och 1/3 cup (5,5 dl) mosad banan (jag mosade 6 medelstora bananer) 
– En brödform

 Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna. Jag vet, det ser så äckligt ut, men det kommer bli jättegott, jag lovar.

 Ta en stor skål och blanda mjöl, bakpulver och salt.

 I en separat skål, blanda ihop smör och farinsocker så det blir krämigt och härligt. 

 Ta äggen som du blandat ihop…

 …och häll ner äggen och den mosade bananen i smörblandningen.

 Blanda, blanda!

 Sedan tar du bananblandningen och häller ner i mjölblandningen. Rör ihop så att allt blandas, men håll inte på för länge.

 Smöra en brödform…

 …och häll ner smeten i formen! Och in i ugnen med den!

 Efter 60-65 minuter ser den ut såhär! Då har du en härlig banandoft i lägenheten, och plockar ut den ur ugnen. Testa den med en tändsticka, så du vet att den inte är kladdig på insidan. Sedan kan du låta den svalna lite i formen, i ca 10 minuter.

 Ta sedan ut den ur formen och låt den svalna helt på gallret. Färdigt! Jag sa ju att det var enkelt! :)

 Så saftigt och gott!

Den förvaras bäst helt inplastad i kylskåp, men låt den stå i rumstemperatur i ca 20 innan du äter den, så banansmaken verkligen kommer fram.

Det perfekta med Banana Bread är att det kan ätas som fikabröd, en mumsig kvällsmacka eller som alternativ till scones på brunchen. Jag tycker den gör sig bäst med en enkel klick smör.

Enjoy!