Innan Zion föddes hade vi gott om kläder till honom, från nyfödd ålder upp till 6 månader. Dels köpte man lite, man fick i present från olika människor och på sin baby shower. Så varje gång han började växa ur en storlek så tog vi bara fram den fina samlingen kläder som vi hade i nästa storlek. Så eftersom vi hade en sådan bra samling kläder redan från början, har ytterst få plagg behövts köpas i efterhand. Det jag däremot inte hade tänk igenom, är att efter storlek 68 (4-6 mån) så har vi inga kläder kvar! Zion börjar snart växa ur denna storlek, så jag skulle plocka fram och kolla igenom alla kläder vi hade i storlek 74. Resultatet?

 Superfina kläder, men detta var allt! Allt har vi fått i present (höger outfit H&M, vänster outfit Zara), och jag var så van vid att vi hade en fullständig garderob med kläder som bara låg och väntade, att jag faktiskt blev förvånad över att vi behövde bege oss ut för att handla Zions höstgarderob!

Vi tog därför några timmar på stan och köpte in några plagg som han kan använda som basgarderob i höst. Men som alla föräldrar vet så går det åt mycket pengar när man ska köpa en helt ny garderobsuppsättning varannan/var tredje månad! Så vi ansträngde oss lite extra för att köpa fina saker, men ändå få mycket för pengarna. Jag blev så nöjd med resultatet att jag tänkte dela med mig av hur våran strategi blev!

Jag har alltid gillat att klä Zion i vita, gråa, svarta och blåa kläder. Han är så fin i det. Men nu när hösten kommer så har jag också fastnat för färgerna gult/senap/rost/brunt. Jag brukar inte klä mig själv i dessa färger så ofta, men när jag nu sett dessa färger på massor av nyheter på barnavdelningen, så har jag tyckt att det varit så fint!

 Vi började med dessa tunna sköna tröjor från Zara. 49 kr styck hörrni! Va? De är så så fina, och de två understa kan man ha långärmat eller göra dem kortärmade med hjälp av en knapp. Vissa saker på Zara är aningen dyrare än affärer i samma kategori, men det mesta jag tittade på var det faktiskt riktigt bra pris på! Tips tips!

Sen ville vi ha lite onesies. Vi gick runt i de olika affärerna och kollade vad som var det mest prisvärda alternativet, och då både Lindex, Åhlens och H&M hade ”3 för 2” erbjudanden på vissa av deras barnplagg, så var H&M den enda affären som hade erbjudandet ”3 för 2” i kombination med 2-pack kläder, då 2-packen ofta hade samma pris som enskilda plagg på andra affärer. Alltså kunde man, som mest, få 6 plagg men endast betala för 2 2-pack. Vi valde denna kombination…

 Två långärmade onesies, en blårandig och en mörkblå. Dessa kostade 99 kr tillsammans.

 2 kortärmade, basic vita onesies (som alltid kommer till användning). Dessa kostade 79,90 kr tillsammans.

 Och sedan valde vi också dessa blåa mjukisbyxor! Då vi redan hade ett par mörkgråa så ville vi också ha ett par sköna, blåa. Sådana har vi alltid använt. 69,90 kr kostade dem.

 Så med hjälp av ”3 för 2”-erbjudandet så fick vi dessa 5 plagg för 179 kr! Score!


 Dessa jeans köpte vi också på H&M. Jeans är ett viktigt plagg hemma hos Angelbacks, och H&M såg vi hade de mest prisvärda jeansen, om man ville ha ett par snygga ”riktiga” jeans som inte är förklädda mysbyxor. 129 kr kostade dessa. Men nu till mina favoritbyxor…

 Jag är helt kär i dessa från Lindex! 119 kr kostade dem, och de känns så höstiga och busiga. Går att matcha till allt i gråskalan, och är jättefint till blått så de kommer matcha nästan allt Zion äger. Älskar dem så mycket!

Så nu har vi en fin basgarderob som vi kan bygga på om vi vill. Men nästan allt går att matcha ihop, vilket känns skönt! Här är några exempel…

  Så vi fick alltså alla dessa kläder för bara lite över 550 kr, vilket verkligen känns jättebra! Och även om två byxor står för hälften av den prislappen så slås de andra plaggen ut på 40 kr/plagg!


Pyjamaser, strumpor och mössa har vi redan i hans nya storlek. Så nu har vi bara några få saker kvar på listan!

Kvar att köpa till Zions höstgarderob:

– Höstjacka
– Hoodtröja
– Några fler färgglada eller mönstrade plagg
– Vantar
– Nya napphållare

 

Hoppas dessa tips kommer till nytta om det finns några småbarnsföräldrar där ute som behöver lite budgettips på basic-plagg inför hösten! Det finns ju verkligen inget roligare att köpa än små barnkläder!