Det är, som alltid, så så mycket som händer med vår lille pojke – speciellt nu när han närmar sig halvåret! Just nu är han 5 månader och 1 vecka, och han når så många milstolpar. Det är så kul att få vara med honom varje dag och se allt han lär sig!


För en månad sedan så lärde han sig att rulla runt, och nu spenderar han större delen av dagarna på mage. Nu ser vi bara fram emot dagen då han kan sitta helt själv utan balanshjälp, då han helst av allt bara vill sitta och vara med i gemenskapen hos de vuxna, haha!


Här om dagen bytte vi också våran barnvagn till sittdel istället för liggdel. Som sagt, den här grabben vill vara med i händelserna och inte ligga i en djup vagn och vila medan de vuxna har kul. Så vi bullade upp sittdelen och använder den nu. Från 6 månader, stod det på vagnen, ”äsch, vem bryr sig?” sa Zion. Vagnen är fortfarande inte lika älskad av honom som selen är, men det där går ju i faser.

Han har också börjat äta riktig mat! En lyckans dag för hans mor, som verkligen avskyr att amma! Vet inte om man får säga så, för allt har verkligen gått jättebra och flutit på perfekt utan några som helst komplikationer, men till motsatsen av de flesta mammor så har jag verkligen inte trivts för 5 öre med det. Det är svettigt och klumpigt och omständigt, och jag känner att min kropp är mindre min egen, nu när han ammar, än när jag var gravid. Så när min barnmorska ba ”du kan ju börja ge honom mat!” när han var 4 månader så bara dog jag av lycka. Nu börjar vi trappa upp portionerna och kvällsmålet är redan helt utbytt, snart även lunchen.

Som ni ser på bilderna är det ju inte helt smärtfritt dock, haha! Killen älskar verkligen mat, men han älskar också att ha sina händer i munnen dygnet runt, även när man äter. Så även om vi matar honom med sked så slutar det ändå med att maten smetas ut över allt, haha! För några dagar sedan åt han blåbär… Det var ett misstag…

Men han är lycklig och jag är lycklig och  lite kladd dör man inte av!

Har även börjat laga min egna barnmat här hemma, och älskar det!

I förrgår gjorde vi också en rejäl inhandling av hans basgarderob för hösten, men det kan jag visa i nästa blogginlägg! Det är så galet hur mycket kläder man behöver köpa till de små liven. De växer verkligen konstant. Lyllos mig som får bevittna hela hans utveckling från första parkett!