Jag gick upp tidigt här om dagen och bakade lite blåbärsmuffins. Jag skulle iväg på ett möte med lite folk, och tänkte att det alltid är trevligt att bjuda på något nybakat, speciellt när det går så fort att slänga ihop! Blåbärsmuffins stillar sötsuget utan att vara för sött för att äta på morgonen. Det var första gången jag testade det här receptet, och det blev riktigt gott! Dessa kommer jag definitivt göra fler gånger!


Recept för ca 15 muffins

Du behöver:

3 dl socker
150 g smör
3 ägg
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
0,5 dl gräddfil
2-2,5 dl blåbär (färska eller frysta, jag använde frysta)
Muffinsformar

 Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att mixa ihop socker och smör så att det blir vitt och riktigt fluffigt! Tillsätt sedan ett ägg i taget.

 Blanda samtidigt mjölk, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.

Allt ska sedan ner i sockerblandningen. Varva mjölblandningen…

 …och mjölken samt gräddfilen. Lite i taget, tills allt har blandats ner.

 Om du inte gjort det tidigare, fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Smeten är tjock, så du kommer behöva plåten!

 Så här ser din smet ut! Och då är det dags att försiktigt vända ner blåbären, extra försiktigt om de är färska.

 Och då ser den ut såhär! Gott!

 Fyll formarna, nästan hela vägen upp. Sätt sedan in i ugnen 15-20 minuter.

 Ta-daa! The magic of an oven!

Ta ut dem ut formen och låt dem svalna. Svårare än så var det inte!

Lägg dem i en liten korg för extra mys-känsla, och bjud alla du ser. Oh, vilka lyckliga rackare du gör dem! Och med så lite ansträngning också ;)