Jag har aldrig gillat varken höst eller vinter, och sommar året om är drömscenariot för mig. Jag har alltid sagt att jag gladeligen skulle hoppa över julen och allt vad det innebär om det betydde att jag inte behövde uppleva vintern. Jag avskyr kylan, mörkret, snön, slasket, kläderna, de isiga vindarna och mig själv, som ännu inte har utvandrat till ett varmare klimat i år heller. Dum i huvudet, är vad man är.

I år är det en sak som skiljer sig från tidigare år dock, och det är att jag är riktig taggad på att säsongsdekorera hemma! Mycket tror jag beror på att vi nu har barn, och det är dags att gå ”all in” och skapa egna traditioner (trots att han ännu är för liten för att förstå något), men också för att under alla åren jag och Tobias varit tillsammans så har vi alltid varit i mitten av en flytt runt juletid! Det har ju resulterat i att vi knappt äger någon juldekoration och vårat hem alltid varit fyllda med kartonger istället.

Men nu äger vi vårat hem, och vi ska ingenstans, så nu är det dags att säsongsdekorera!

September är här, vilket innebär att höstdekorationen ska fram. I år kommer både Halloween och advent hamna i November, så jag känner att höst/halloween dekorationen får gå lite i ett, trots att Halloween är så långt borta. Det blir så hastigt annars. Jag tänker dekoration i amerikansk Thanksgiving-stil: röda och orangea höstlöv, pumpor, svarta ljuslyktor, doftljus och kanske några fladdermöss på väggarna om man vågar. Pinterest är min dekorationskompis och jag söker hellre på Thanksgiving när det kommer till dekoration, och Halloween när det kommer till roliga bakverk. Lite inspiration:

Alla bilder kommer från Pinterest

 

I november, när Halloween är över, så är det första advent och dags för juldekorationer att växa fram. Tur att det är ett par månader kvar, så man också hinner söka fram lite julinspiration också. Jag ska hålla er uppdaterade!