En modern hemmafru

Det lekfulla pojkrummet

I höstas så gjorde vi helt om Zions rum, från det ljusblåa, bebisaktiga rummet han bott i hittills, till ett rum som är anpassat till honom här och nu men också ger plats för att växa och bli äldre! Målet var att göra det riktigt lekvänligt, och det måste jag säga att vi lyckats med! Temat blev någon mix mellan skogen, savannen och djungeln. Lost Boys i Neverland möter Where the Wild Things Are, typ.

I samband med att vi gjorde om hans rum så bytte vi också hans säng från en spjälsäng till en 90-madrass. Det var ju ganska tidigt, då han bara var 1,5 år när han fick en stor säng. Men det har funkat jättebra för oss! Bäddmadrassen står direkt på golvet ifall han skulle ramla ur, men det har knappt hänt alls. Sängkläderna med små fjädrar är från Target i USA. Tavelväggen är min favorit! Pilarna och tavlorna till höger är från amerikanska Hobby Lobby. Vi bunkrade upp med barnrumsdekor när vi var där i somras (som man kan se i våra semestervloggar tidigare i bloggen), då stilen är så klassiskt amerikanskt och är lite svårare att hitta i Sverige. I alla fall i den prisklassen!

Fjäderdekorationen har jag satt ihop själv, och tavlan ovanför gjorde min farbror till oss när Zion föddes. Citatet är refrängen i Lauryn Hills låt ”To Zion” skrivet om hennes son, och tavlan är i rejält trä och är helt galet fin. Under fönstret har vi en Ikea-hylla fylld med böcker, fina gosedjur och lådor fyllda av leksaker! Vi har en låda med Brios tågbana, en med Duplo, en med gosedjur, en med ”övrigt” (typ pussel, klistermärken och musikmaskiner), samt en med leksaker för mindre barn, som Samson kommer leka med när han blir lite större. Det är en sjukt enkel och praktisk lösning som gör att det går fort att städa, men att det ändå är ordning! I vardagsrummet har vi också ett par leksakskorgar, med lite övriga leksaker som han leker med allra mest just nu. På hyllan har vi lite fin dekoration. Kaktusar från Ikea och det övriga från Hobby Lobby. På andra sidan fönstret (alltså mitt emot Zions säng) är Samsons framtida sängplats. Han kommer sova i vårt rum ett bra tag till, men sedan blir detta det gemensamma pojkrummet! Spjälsäng och hylla är från Ikea (färg svartbrun). Babyfilten som hänger på sängen fick Samson av mina föräldrar när han föddes. Peter Pan-statyn är från mig, räven från Hobby Lobby och sedan har vi också böcker med tunna papperssidor där uppe. När Sam flyttar in kommer vi kasta upp något med Samson-tema på hyllan (tex dekor-bokstäver eller liknande), så det balanserar ut Zion-tavlan på andra väggen. Mot den tredje väggen har vi en klassisk Ikea-byrå (också i svartbrunt), där vi har skötbädden och byter blöjor. I översta lådan har vi alla saker för blöjbytena, i den mittersta har vi Samsons kläder (Zions kläder är i en vanlig inbyggd garderob i hallen utanför) och i den nedersta har vi kläder i föregående/nästa storlek, där de mellanlandar innan/efter de åker i kartonger. Det går ju så sjukt fort när de är små. Blöjorna slänger vi i en stängd soptunna på balkongen, så vi har aldrig känt behovet av att ha skötbädden i badrummet. Mattan syns inte så väl på bild, men det är en tjock, långhårig matta från Ikea som är otroligt skön! Den bjuder verkligen in till att lägga sig på golvet och leka! Även gardinerna är därifrån.

Så ser pojkrummet ut hemma hos familjen Angelback nu för tiden! Hoppas ni tyckte det var roligt att se, och att någon kanske till och med lyckades få lite inspiration!

2 kommentarer

  1. Emelie

    Jättefint! Roligt att se :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑