En modern hemmafru

18 somrar

Jag läste det här citatet någon gång, och jag ba – oh snap. Det stämmer ju! Visst hoppas man på många, många fler tillsammans, men det kan man ju inte räkna med. Vem vet, mina söner kanske inte ens bor kvar i Sverige när de är vuxna (jag skulle inte hålla det emot dem), och vi vet ju bara med säkerhet att de kommer spendera somrarna med oss så länge de bor hemma.

Jag förstår att citatet kan bli lätt ångest-framkallande, men för mig så är det peppande och inspirerande – NU vet jag att de är tillsammans med oss, och NU kan vi umgås hela dagarna tillsammans. NU är tiden som jag och min man kan bestämma över vilka minnen vi skapar tillsammans. Och jag ska göra allt jag kan för att vi ska bevara dessa minnen tillsammans!

Enter: Familjen Angelbacks Sommarbok!

När jag var liten så reste min familj mycket med mig. När vi nu tänker tillbaka på våra somrar tillsammans så pratar vi om resorna, och försöker tillsammans placera vilken resa just det där speciella minnet utspelade sig på. Jag är så mån om att spara min egen familjs sommarminnen, och jag vill skriva ner alla i en bok. Då vi gjort den ekonomiska uppoffringen att hålla mig hemma med barnen på heltid så kommer vi inte resa utomlands varje sommar. Men vi kommer garanterat göra minnen varje sommar. Minnen av när pojkarna lär sig cykla och simma, av övernattningar, utflykter, sena nätter, av kalas, roadtrips, flyttkaos, nya intressen, av ”kommer du ihåg den gången” och ”eller var det Samson?”. Och garanterat några resor också. Jag vill att vi ska minnas allt det, och därför är det dags att börja skriva!

Boken var billig men jag och Zion utsmyckade den med klistermärken :)

Jag tänker börja varje sommar med årtal, barnens åldrar och vart vi bor. Det är ju annars infon man sitter och försöker räkna ut i efterhand.

Sedan behöver det inte vara svårare än att skriva! Jag vill skriva ner speciella händelser och dagar som man i slutet av dem tänker ”wow, vilken dag!”. Och kasta i detaljer som jag tror man kommer tycka är roligt om flera år! Jag är inte särskilt pysslig av mig, men med några färgglada pennor så kan man få det att se lite roligare ut i alla fall!

Planen är att plöja denna bok tills den är full, och sedan fortsätta köpa böcker att fylla… ja, så länge som möjligt! Även om risken är att man kommer av sig någon gång, så är lite bättre än inget, och jag är säker på att vi kommer tacka oss själva i framtiden.

Ifall du tycker detta låter som en bra idé – gör likadant! Som sagt, man har inget att förlora på det!

 

Eller vem vet, du kanske är en sån där typ som inte alls blir till en sur och bitter Grinch när vintern kommer, utan DET är istället din magiska favorit-tid på året. Du kanske hatar värme och lever för December! Gör en December-bok istället och skriv ner alla mysiga extraordinära fikor, alla adventsmys med vänner, alla julklappar du ska ge bort och alla gamla och nya traditioner på julafton. Komplett med julens bästa maträtt, bästa citat och bästa ögonblick.

Oh hjälp, jag fick det att låta så bra att till och med denna sura och bittra Grinch kanske också vill göra en December-bok i vinter…

 

2 kommentarer

  1. Tammy

    Check out the app Parent Cue! It is in the same thought, we get so many weeks with our kids each phase passes quickly-don’tmiss it! Great tips and ideas customized to your kids exact age. Glad sommar!!!

    • Julia Angelback

      Åh, tack för tips!! Glad sommar! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑