En modern hemmafru

3 föräldrahacks

Här kommer 3 riktigt användbara hacks för er föräldrar som har små barn och kanske hanterar samma vardagsutmaningar som oss här hemma :)

Föräldrahack nr 1

Taco-kväll med mjukt tortillabröd tillsammans med en tvååring? Inga problem för oss! Fyll bara en taco och sätt på en stor påsklämma längst ner! Tacon håller ihop när barnet äter, såväl som lägger ner den på tallriken! (Denna hack går ju självklart att användas av er vuxna som ibland har er egen brottningsmatch med den där tacon…)

Föräldrahack nr 2

Har ni såna där lugna barn som föredrar att sitta i vagnen hela dagarna? Så har det aldrig varit hemma hos oss, då Samson vill bli upplockad och buren, och Zion mest vill springa bredvid. Men de där gångerna då man har ärenden som man snabbt vill avverka medan den vilda tvååringen faktiskt sitter still i vagnen så blir det ju såklart snacks som gäller. Inga konstigheter med det. Det jag däremot har märkt är att ett äpple är nog den saken som tar längst tid för honom att äta! Längre tid att äta = längre tid i vagnen. Därför följer alltid ett äpple med oss hemifrån när vi behöver checka av flera ärenden eller veckohandla mat.

Föräldrahack nr 3

Detta problem har nog de flesta föräldrar gått igenom: barnet använder fortfarande blöja, men börjat bli svår att hålla still vid skötbordet. Speciellt när… man verkligen behöver att de ligger still. Det var ungefär ett år sedan vi hamnade i denna fas med Zion, och då introducerade vi pixiböcker vid skötbordet! Trust me, it’s a gamechanger.

Jag bunkrade upp med små pixiböcker till en utomlandsresa vi skulle göra, någon gång när de kostade bara ett par kronor styck, och har sedan dess förvarat dem i lådan vid skötbordet. Om vi märker att han är lite rastlös, så ger vi honom bara en pixibok. Vi har typ 7-8 stycken olika, så han tycker fortfarande de är roliga, och de håller alltid honom tillräckligt still för att få jobbet gjort! Vi har till och med lagt en i skötväskan för de gånger vi är på spång.

—–

Det var mina 3 föräldrahacks, som man kanske inte hör om varje dag annars! Hoppas detta inlägg kunde ge några av er liten tips och idéer, och kommentera gärna och dela med dig om du har några egna hacks du går och bär på!

 

5 kommentarer

 1. Emelie

  Toppenbra tips!

 2. Anonym

  Haha, älskade taco-tipset 😄🙌🏻!

  • Anonym

   /Liz

  • Julia Angelback

   Sjukt användbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑