… och jag blir mer och mer van vid att vara tvåbarnsmamma. Betyder det att jag helt enkelt blir mer och mer van vid att ignorera att någon ligger på golvet och gråter någonstans? Haha, nej, oftast är grabbarna riktigt snälla faktiskt. Tack och lov att ingen tvåbarnschock infann sig här hemma, jag har faktiskt kommit på att jag trivs mycket mer med att ha två barn än ett. Det känns mer… komplett. Som att det var precis här jag var menad att vara. Svårare, såklart, men jag gillar det på något konstigt sätt. I alla fall när jag har perspektivet att varje månad framöver kommer att bli enklare. Jag låg i sängen igår och sa till min man att jag känner mig så fridfull och tillfreds, som om jag äntligen hamnat i rollen jag alltid var menad att ha. Lite #reallife är dock att de ovanstående bilderna var från typ enda gången jag var ute med båda samtidigt. Inte riktigt, men jag kan räkna det på mina fingrar i alla fall. Varför, undrar du? Är inte barn och hemmamammor typ programmerade att gå ut varje dag? Jag har ju då bara fått den typen av barn som hatar vagn. Zion hatade vagn tills han var 10 månader – crazy. Och Sam hatar den också, samt sitter bara i selen medan han sover, om han vaknar så skriker han tills man plockar ur honom. Vilket resulterar i ”Kom nu Zion, vi måste gå in”, vilket resulterar i att även han börjat gråta då han inte var färdig. Vilket resulterar i mig, ståendes någonstans i en lekplats med två små gråtande pojkar. Inte så lockande. Så vi är på husarrest under veckorna och tar ut dem hela helgerna istället. Då kan jag hantera Samson medan min man fortsätter ta hand om Zion. Tur i alla fall att min man har 3-dagars helger. Som sagt. #reallife.

Med Zion hade vi ändå turen att hans vagnhatande var pga en personlighet som också gjorde att han började gå själv vid 10 månader. Ler’s hope the same with Samson!

Äter gott gör vi i alla fall, och Zions favoritlunch är mammas nyttiga bananpannkakor! Jag gör dem genom att mosa 1 banan och blanda med 2 ägg (detta är en sats, multiplicera bara ju mer ni vill ha – 2 satser räcker till mig+Zion, plus lite rester), och lite kanel eller vaniljpulver. Stavmixa slätt och stek i olja eller smör. Jag brukar steka 3 pannkakor i taget i plattan, men ha is i magen när du ska vända dem, så de är tillräckligt stekta och  inte går sönder! Man lär sig snabbt!

Och kolla in detta hörrni – Bob har gjort en ”sylt” utan tillsatt socker! Bara Bär och Frukt heter den, och finns i vanliga matbutiker i flera smaker. Inga ursäkter att vara onyttig här, inte.

Jag har använt spirulina-pulver för första gången också! En av naturens mest koncentrerade näringskällor, har jag läst, som egentligen är en alg. Smakar inte så gott, men endast litegrann behövs för att få dess fina färg, så det märks inte då!

Det är prövande på tålamodet när mamma har en blogg som hon måste fota till hela tiden :)

Lite nya klämmisar blev det idag till Zion också, av överbliven vattenmelon, banan och naturell yoghurt. Sedan vi slutade med välling på morgon och kväll så ber han om dessa det första han gör när han vaknar, haha! Lika smidigt som flaska, så kan vi vuxna fortfarande dra oss i sängen några minuter, haha :)

TÄNK vilken himla lyx att få vara mamma! Jag ska hålla dessa två så nära mig jag kan, så länge jag bara kan!