Det enda som är bra med att barn vaknar så sjukt tidigt på mornarna är att man kan få supermycket gjort, för att sedan titta på klockan, och så är hon bara 9-10 på morgonen. Zion har haft en liten kl.5-period nu som vi hoppas försvinner. Det är lite FÖR tidigt!
Men imorse, när vi alla var vakna och uppe ur sängen, så kände jag för att slänga ihop lite amerikanska pannkakor! Jag tycker det är såå gott, och det är väldigt praktiskt att varje gång Tobias gör pannkakor till oss så blir de svenska, och när jag vill göra dem så blir de amerikanska. Variation, liksom! Jag tycker det till och med är enklare att göra amerikanska, de är inte lika jobbiga att vända i stekpannan, haha.

Smet-dags först! Jag fick ca 20 pannkakor av min smet.

3,75 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 msk socker
1,5 krm salt
3,75 dl mjölk
3 msk smält smör
2 ägg

Smör till stekning
Ev. florsocker att pudra över, samt tillbehör

 

Blanda allt torrt först. Sedan i med mjölken. Sedan i med smöret. Sedan i med äggen. Vispa tills smeten är slät. Klart!

 En sån här manick är väldigt smart när man gör just amerikanska pannkakor, då man kan steka 2 eller 3 st samtidigt, i en stekpanna. Man bara trycker in handtaget så blir det ett hål i botten som smeten rinner ut ur, helt kladdfritt. Använder den annars för att fylla cupcakeformar med smet utan att spilla utanför.

 Klicka ner lite smet i pannan, och stek ca 1-1,5 minut, tills pannkakorna är bubbliga, som bilden ovan. Pannkakorna säger nämligen till att de är klara på detta vis. Smart va? 

 Stek lika länge på andra sidan. Fina, eller hur? Stapla de på en tallrik, allt eftersom, och pudra lite florsocker på om du vill. Serveras med vad du vill, men jag tycker de är godast med sirap, eller Nutella med bananbitar på! Där har vi receptet för en lyckad lördagsmorgon!