En modern hemmafru

Goda frukostmuffins

Igår slängde jag ihop några frukostmuffins som vi kan ha i kylskåpet under veckan – perfekta om man inte bara vill äta smörgåsar på morgonen, eller kanske som ett snabbt eftermiddagsmellanmål.

Egentligen är de inte ens muffins, utan mer som ugnsbakade ägg!

 Jag tog en stor skål och knäckte 12 ägg i den, och en skvätt mjölk. Jag hällde i salt och peppar och vispade ihop. Sedan hällde jag i mitt innehåll – jag hade valt lite spenat (fryst och tinad), en röd paprika skuren i små bitar, och ett paket bacon, knaperstekt och skuret smått.

Sedan rörde jag ihop äggsmeten, smörade en muffinsplåt (går även bra att använda muffinsformar om man inte vill diska), fyllde hålen med typ 2/3 smet och ställde in i ugnen på 200 grader i 15-17 minuter.

 Se så gott det ser ut! Jag tjuvsmakade till och med en, och de smakar som de ser ut ska jag säga! Vi fick 15 muffins av de 12 äggen och innehållet. Det beror nog lite på hur mycket saker man har i, men receptet går definitivt att dela om man vill göra några färre.

Sedan kan man ju självklart ha i precis vad man själv vill – tomater, lök, riven ost, kryddor… Endast fantasin sätter gränser! Tror även att det blir extra gott med lite riven ost på toppen innan de åker in i ugnen, men jag var så exalterad att det totalt glömdes bort… What to do liksom?

 Hemma hos Angelbacks har vi bunkrat upp dem i en stor matlåda i kylskåpet, redo att försvinna en och en under veckans gång. Jag längtar redan efter nästa smakbit.

 

2 kommentarer

  1. Marianne

    Måste testa!

  2. Karin

    Tusen tack. Måste testas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑