Ända sedan vår familj började leva hard core healthy (4,5 månader sedan, tiden går fort när man har roligt!) så har jag verkligen haft en passion för att hitta nyttiga versioner eller twists på onyttigare rätter, eller snacks! För det är verkligen först när man tar bort 100% av allt vitt socker, snabba kolhydrater och hel- och halvfabrikat som man inser hur det finns nyttiga substitut för nästan allt!

Enter: Paprika-nachos.

Så goda, så bra för din kropp, så snygga och färgglada – servera dem på din familjs tacofredag eller varför inte som tilltugg på en fest? :) Fortsätt scrolla och se hur enkla de är att göra!

Allt som behövs är:

  • Paprikor (ca 3 stora eller 5 små)
  • 500 g köttfärs (eller något annat som du föredrar att hälla din tacokrydda över)
  • Tacokrydda
  • Riven ost
  • Tacosås eller salsa
  • Crème fraiche/gräddfil till servering (här kan man såklart också lägga till vad som helst som man tycker om!)

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Färdig? Okej! Paprikor! Om du har 3 stora kan du skära av toppen och sedan skära paprikorna i 6 ”klyftor” var. Om du har mindre paprikor, kan du i stället skära dem i 4 ”klyftor” var. Se bild nedan!

Typ såhär ska de se ut! Som små båtar! Redan nu blir man ju glad av dem :)

Nu är det dags att steka köttfärsen, eller vad du nu föredrar (vi brukar inte ha rött kött här hemma, så på senaste tiden har jag använt quinoa som ”tacokött” men just idag hade vi en bit köttfärs i frysen som jag ville använda upp). Häll över tacokryddan i slutet som vanligt (om du vill använda en sockerfri tacokrydda istället för den man köper färdig så kommer jag snart skriva ner receptet på den jag använder, här på bloggen!), och blanda även i lite tacosås eller salsa, så färsen inte blir riktigt lika smulig.

Placera samtidigt ut dessa gulliga små båtar på en plåt med bakplåtspapper!

Fördela tacofärsen på paprikabitarna…

…och strö över riven ost! In i ugnen med dem, i 10 minuter eller tills osten smält!

Kolla in, va?! Ingen som saknar nachochips här, inte!

Häll över crème fraiche eller salsa, eller så kan man självklart doppa dem i såserna! Man kan ju även servera dessa med sallad, avocado, jalapeños, tomat och gurka, eller något annat taco-tillbehör!

Det är en perfekt plockmat och min man sa till och med att de var lika goda i hans matlåda nästa dag. Det hade man nog inte kunnat säga om det låg vanliga nachochips på botten! :)

 

Hoppas att detta recept ger er inspiration att testa lite nya versioner och twists på era vanliga maträtter! Nyttigt behöver inte betyda tråkigt – tvärtom!