En modern hemmafru

Magiska sockerfria chokladmuffins

Det är nästan så att jag inte vill dela med mig receptet på dessa, så kallade, magiska muffins. Det är så kul att ha det där lilla leendet på läpparna när folk säger ”Men jag smäller av så goda! Vad är hemligheten bakom dem?” Men jag är en bra medmänniska, så jag delar med mig av den ändå!

Hemligheten med dessa magiska muffins är att de inte innehåller något vitt socker eller något vitt mjöl! Och detta gör ofta att folk tappar hakan, då de verkligen är världens godaste chokladmuffins!

Lets get into it. Receptet gör ca 12-15 stora muffins (du kan självklart använda små formar om du vill ha fler). Du behöver:

24 färska dadlar

6 ägg

2 tsk honung

4 msk kokosolja

2 dl mandelmjöl

6 msk kakao

2 tsk äkta vaniljpulver

2 tsk bakpulver (detta är den enda ingrediensen som sticker av lite från vår lite mer ”clean eating”-kost, men undantag funkar i små mängder)

Färska dadlar hörrni! Om ni inte smakat innan så rekommenderar jag verkligen er att hitta en kartong och köpa hem på en gång! Naturens egna kola. Kläm ut deras kärnor och lägg i en skål. Sätt även ugnen på 150 grader. Mixa ihop dem med äggen (tex med en stavmixer). Och sen är det bara att hälla ner resten av ingredienserna och vispa ihop tills det är slätt och fint! Placera muffinsformarna i en plåt… …och i med smeten! Ställ in i ugnen i ca 15 minuter – jag brukar föredra när de precis är tillagade men fortfarande lite fuktiga i mitten! Låt svalna något och ät endera med händerna eller en liten sked, beroende på preferens. Varför inte avnjuta dem med lite sockerfri glass eller grädde? :)

Tro mig, tillaga dem nu! Och tacka mig sen! (lämna gärna en kommentar då – jag hade älskat att läsa om eran nyfunna kärlek till dessa godingar!)

 

Och om någon av er har barn/pojkvän/flickvän/man/fru/kompis som är en riktig sugar addict – om du serverar dem dessa så lovar jag att de inte kommer de sakna någonting!

16 kommentarer

  1. Emelie

    Bakade dessa igår med sonen, han var helt galen i smeten under tiden vi bakade och älskade muffinsarna! Både jag och svärmor gillade dem med :) de kommer att bakas fler gånger.

    • Julia Angelback

      Så roligt att höra! Även min son är galen i smeten – han älskar dadlar :)

    • Kersti

      Så klart gillar barnen smeten!! Det är ju SOCKER!

  2. Ruth

    Gjorde dessa igår på chokladmuffinsdagen och de var riktigt goda! Kladdiga och chokladiga, mums :) Bjöd även på dem idag till en person som var sötsugen och ja, som du skrev, hon saknade inte något ;) Tror dock att de kommer bli snäppet vassare med lite vispad grädde/havregrädde så det blir nog något sådant som tillbehör i framtiden :) Men tack för ett toppenrecept!

    • Julia Angelback

      Åh vad roligt att höra!! Tusen tack för din kommentar :)

  3. Tammy

    Mums! I added a cream cheese frosting w/”nutella ish” touch, birch tree sugar, sugar free hazelnut spread and vanilla. To die for.

  4. Johanna

    Så goda. Tack för att du dela med det.

    • Julia Angelback

      Tack så mycket! Vad glad jag är att du gillade dem! :)

  5. Anki

    Wow så goda 😍. Tack för ett jättefint recept 🥰

    • Julia Angelback

      Så roligt att du tyckte om det! :)

  6. Inga-Britt

    Går de att frysa?

  7. Anonym

    Har du kcal per muffins ?

  8. Anonym

    Tack för det här receptet. Jättegoda. Jag bytte ut cocosoljan mot rapsolja, lyckat

  9. Eva

    Tack så mycket Julia, vilket toppenrecept 😀
    Jag undrar om du, eller någon annan här vet hur man doserar dadelsocker i förhållande till dadlar?

    Jag har letat mig less på nätet 😖

    Med hopp om svar här 💕

    Mvh Eva

  10. Anonym

    Måste man använda dadlar??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑