En modern hemmafru

Termos för barnmat

Inlägget är reklam för Babyland.se och innehåller annonslänkar

Kära småbarnsföräldrar, här kommer jag med ännu ett supertips angående barnmat. Ni kanske har läst mina inlägg om hemmagjorda klämmisar och former att frysa in puréer i. Detta tips är näst på tur i denna ”gör-mitt-liv-enklare”-extravaganza!

Låt mig presentera – Skip Hops mattermos! (adlink) Läs alltså mat-termos, inte matter-mos, som jag alltid gör :) Denna underbart söta lilla varelse är alltså en termos med bred öppning, så du kan förvara ditt barns mat i den.

Den håller kyla i 5 timmar och värme i 7 timmar! Hur bra?! Jag har testat båda och det funkar verkligen helt galant. Bästa resultat nås om man först fyller den med kallvatten eller hett vatten, låter den stå i någon minut, häller av vattnet och efter det fyller den med maten.

Den kommer också utrustad med en liten spork (använder vi det ordet på svenska?), som sitter fast i en smidig lite hållare. På det sättet kan större barn kan äta själv, oavsett om de behöver gaffel eller sked.

Den rymmer 325 ml, så den är riktigt rymlig, samtidigt som det inte är en ”stor” termos.

Jag har en känsla att jag kommer använda denna produkt riktigt flitigt framöver! Varenda dag jag går ut, till och med. Tänk, att istället för att ta med sig burkmat ut, eller infrysta hemmagjorda puréer, som man måste hitta en micro för att servera, så bara värmer man den hemma och tar med den färdiguppvärmd! Så smidigt! Eller, om man har hemmagjord fruktpuré, så behöver man inte ta med den fryst och hoppas att den tinar på vägen, alternativt hitta en micro, utan man kan bara packa med den – färdigtinad, kylig och redo för en ivrig liten bebis!

Idéer på fler saker man fylla denna termos med:

 • Smoothie bowls
 • Kall, skuren frukt
 • Bär
 • Kokta ägg
 • Varma pannkakor
 • Uppvärmd plockmat
 • Morotsstavar med hummus i botten
 • Soppa eller linsgryta
 • Uppvärmda mellanmålsmuffins
 • Chiapudding
 • Gröt

Alltså tänk friheten att ta ut alla dessa saker, och varken behöva tänka på ”kommer det finnas en micro dit vi åker?” eller ”hur många timmar är det tills mitt barn blir hungrig? Hoppas inte den kylda maten bli dålig innan dess.” Love it!

Skip hop har ju så sjukt fin design på sina grejer också. Om du också tyckte om ugglan så finns den att köpa HÄR, men det finns också en med ett gulligt BIoch en söt APA(alla adlinks). Jag rekommenderar verkligen att handla via Babyland.se också – de har alltid fri frakt (woohoo!), snabba leveranser, och gratis hemleverans om man handlar för 1000 kr. Heja dem!

Hoppas att även ni tyckte om min nya obsession i barnmatsvärlden! Vissa tips är för bra för att inte dela med sig av :)

 

4 kommentarer

 1. Alma

  Haha läste också matter-mos😂 Men sjukt bra!

 2. Emelie

  När kommer receptet på de nyttiga chokladmuffinsen? :p

  • Julia Angelback

   Haha förhoppningsvis imorgon :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑