En modern hemmafru

Äppelchips och adventskalender

En livsstil fritt från vitt socker, vitt mjöl, processerad mat och onödiga tillsatser innebär ett helt nytt sätt att julbaka! Sjukt spännande är det, jag testar nya recept hela tiden för att förbereda mig för juletid – vissa är superlyckade och andra behöver jag experimentera mig fram till perfektion!

Äppelchips har jag redan gjort några gånger denna höst, och det är ju superenkelt och väldigt stämningsfullt, både vid höst och jul.

Jag plockade ur kärnhusen och skar äpplen så tunt jag bara kunde och lade på plåtar med bakplåtspapper. Man kan lägga dem väldigt nära varandra då de krymper i ugnen. Sedan strödde jag över kanel.

Jag torkade dem i ugnen i tre timmar på 100 grader. Jag har ingen varmluftsugn, men det gick ändå galant att köra två plåtar samtidigt om man bytte plats på dem efter en och en halv timme. Kolla dem efter tre timmar, men de hårdnar inte förrän de varit ute ur ugnen i någon minut, så plocka ut en för att se om den blir bra först.

Jag har testat många fler goda, sockerfria och enkla recept som gör sig bra vid juletid, och jag hade en idé om att lägga ut ett sådant recept varje advent nu i december! Som en adventskalender på bloggen! Skulle det vara kul? Nu är jag kanske den enda i hela världen som tycker detta är kul och intressant, men det är ju också min blogg :) och om du vill prova på något sockerfritt julfika så betyder det ju inte att du också behöver gå all in, utan kanske bara testa på en gång, eller i alla fall minska sockerintaget EN fika under just den månaden som annars lätt blir… lite för mycket.

Det är jag lite sugen på i alla fall! Hoppas någon av er också skulle uppskatta det!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

6 kommentarer

  1. Det skulle va kul! Kör!

  2. Ja va det vore superkul med lite inspiration! Så kör :)

  3. Ja va roligt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.