Idag mumsade jag och pojkarna i oss dessa ”bananglassar” som både var enkla och roliga att slänga ihop tillsammans!

Om du följer mig på Instagram så har du kanske redan sett det – och om du inte följer mig än så är det ett bra sätt att hänga med mig oss i vardagen! I storys brukar jag lägga upp lite vardagsklipp i livet med grabbarna. Välkommen att hänga med på @mrs_angelback :)

Zion såg någon göra liknande bananglassar på min telefon för några dagar sedan, och sa direkt att han ville göra likadana! Sagt och gjort, så fort vi hade bananer, kokosflingor och mörk bakchoklad hemma så drog vi igång! Vanligtvis har vi sockerfria produkter hemma, men denna gång behövde vi använda oss av vanlig choklad så jag inte hittade några alternativ på Ica.

Först halverar man bananer och sticker i en pinne! Vi har massor av glasspinnar hemma som vi använder till pyssel, så det var perfekt.

Haha, skönaste bloggmodellerna! Vi lade bananerna på en tallrik och lade i frysen i ett par timmar.

När bananerna var frysta så smälte jag chokladen i en kopp i micron, och hällde riven kokos i en skål. Dags för det roliga!

Man doppar bananen, först i chokladen och sedan i kokosen. Kylan från bananen stelnar chokladen och vips så har man en bananglass!

Det var en perfekt aktivitet att göra med barn (om man är beredd på chokladkladd, haha), och man kan till och med duka fram olika typer av topping! Granola, strössel, hackade nötter, frystorkade bär… man kan verkligen variera sig!

Det bästa för chokladälskaren Samson och mig själv var ändå att fortsätta doppa bananen i choklad efter att just den delen råkat ta slut… det är roligt så länge det varar, men sedan kan man helt plötsligt se ut så här…

En godkänd eftermiddagsaktivitet, om du frågar honom!