Dessa är verkligen perfekta såhär i solskenet! Vi slängde ihop några hemmagjorda isglassar denna vecka som vi smaskat i oss ute på balkongen som mellanmål. Superenkelt var det, precis som att blanda ihop en smoothie, och dessutom nyttigt och kan varieras i det oändliga! Vi testade att mixa ihop jordgubbar, banan och mango (allt fryst sedan tidigare), tillsammans med naturell yoghurt. Jag fick tillsätta lite mer yoghurt och även lite mjölk för att få till konsistensen som jag ville. Men det blir säkert lika bra med tex kokosmjölk eller vatten! Yoghurten tar bort det allra ”isigaste” i isglassen dock, så den ändå har en hint av krämighet i sig, vilket är perfekt om man har barn som mitt, som alltid vill bita i glassen. Färdigmixat! Vi bestämde oss för att kalla detta för Tuttifrutti-glass! Sedan behöver man en sats av dessa isglass-formar. De finns att köpa lite överallt, nu senast såg jag dem på Ica Maxi och även på Ikea för bara en tia eller två. Fyll formarna med fruktblandningen… …och i med pinnarna! Ställ in i frysen tills de helt stelnat, vi hade dem inne över natten. Om du har tur så blir det lite över också, som man kan slicka i sig direkt, haha! Lyckan när mamma frågar om vi ska äta glass till mellanmål idag, haha. Det perfekta sommarfikat!

Som sagt, detta går att variera i oändlighet! Testa blåbärsglass, hallonglass, banan- och chokladglass, kiwiglass, tropisk glass eller varför inte en grön glass? Mixa bara banan, en stor näve spenat eller kanske lite ärter med kokosmjölk, så döljer den smaken av grönsakerna! Ett hett tips till föräldrar som har små grönsaksvägrare hemma, vem kan säga nej till en isglass liksom?