En modern hemmafru

Ljuvliga pannkaksmuffins

Idag testade jag och Zion att baka något vi aldrig gjort förut – Pannkaksmuffins! Perfekt att göra när man är sugen på pannkakor, men inte orkar stå framför spisen och steka varenda en! Och, för att vara helt ärlig, så här sent i graviditeten så gör mina smärtor i kroppen att jag alltid är på jakt efter snabba luncher som man kan äta tillsammans i soffan! Att sitta upprätt vid matbordet med min son är något som tär på min kropp mer än vad man kan tro, och jag gör det jag kan för att halvligga ner i soffan så mycket jag kan.

Bonusen är att de var riktigt goda! Speciellt om man lägger ner bär i smeten, som vi gjorde.

Recept:

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Valfritt – Halvtinade eller tinade bär

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att sikta ner alla torra ingredienser i en skål och blanda. Tillsätt mjölk, smält smör och ägg (i den ordningen) och blanda ihop efter varje gång du tillsatt något.

När du har fått en jämn och fin smet så klär du en muffinsplåt med muffinsformar (om du inte har några så funkar det säkert att bara smörja in plåten med smör).

Vi fick 10 stora muffins av smeten vi gjorde. Nästa steg är det roligaste – lägg i bär eller annat gott i smeten, så att de både blir finare och godare!

Sedan är det viktigt att stanna upp och beundra era fina pannkaksmuffinsar – se och lär från Mr. Excited!

Sedan är det dags att ställa in dem i ugnen. 10 minuter räckte för oss, men testa med en sticka att de inte är kletiga i mitten.

Alltså lyckan! Titta vad fina de är!

Så precis som jag sa, så är processen precis som att göra pannkakor, bara att du slipper stå och steka dem! En bonus är ju att man kan förvara resterna i kylen i några dagar, sedan kan man också frysa in dem och plocka upp efter behov! Nästa gång kommer vi nog göra dubbel sats, så att ett lager hamnar i frysen också – denna sats kommer nog försvinna inom dygnet i det här hushållet :)

Zion absolut älskade dem och bara åt och åt! Detta är ju verkligen ett jättesmidigt mellis eller lätt lunch för små kids! Också roligt för dem att vara med och baka. Och soffvänlig mat för alla höggravida där ute, haha!

Annars finns det ju också obegränsat med serveringsalternativ också: grädde och sylt som vanliga svenska pannkakor, eller en liten skål med sirap att doppa dem i, á la amerikanska, eller kanske lite matyoghurt med mer frukt och bär.

Jag rekommenderar ändå stenhårt att lägga bär i smeten, för en glad överraskning var att de formade någon slags ”bärgrotta” i muffinsarna, så att det nästan kändes som att det var en syltfyllning i eller något. Sjukt gott, och dessa pannkaksmuffins kommer vi nog göra många fler gånger hemma hos familjen Angelback!

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

2 kommentarer

  1. Tack för tipset!! Dessa kommer gå hem hos Samuel, det är jag säker på! :)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.