En modern hemmafru

Nyttiga blåbärsmuffins

Dessa blåbärsmuffins är så goda, mjuka, fräscha, superenkla att göra och faktiskt min mammas favoritmuffins av alla jag brukar bjuda henne på! Ni vet, ett sånt där favoritrecept som man bara bakar om och om igen. De är fria från vitt socker, vitt mjöl och mjölkprodukter så det är ju toppen också! Mandelmjölen ger de här muffinsarna en fantastisk smak.

Receptet jag utgår ifrån är amerikanskt, så jag skriver de svenska måtten inom parantes om du inte har en sats av cups hemma!

Du behöver:

  • 2 cups (4,75 dl) mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1/4 cup (0,6 dl) honung (eller annan flytande sötning)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja
  • 1 cup (2,5 dl) blåbär (frysta eller färska)

Receptet är så enkelt! Sätt ugnen på 175 grader, fyll en muffinsplåt med formar och mixa ihop alla ingredienserna (förutom blåbären!) i en matberedare eller blender.

Och där var smeten färdig! Haha!

Jag brukar gilla att hälla över den i en skål…

… och sedan blandar jag försiktigt i blåbären med en sked. Brukar alltid ta i lite i överkant med blåbären varenda gång, haha. Kan aldrig bli för mycket blåbär.

Fyll muffinsformarna med blåbärssmeten och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Håll lite koll på dem, så du kan ta ut dem när de är…

Perfekta!! Alltså ursäkta mig, men dessa muffins är så sjukt fotogeniska. För att inte nämna goda!

Låt dem svalna, och sedan är de redo att servera! Dessa muffins går utmärkt att frysa också. Det är det min mamma gör – hon ber mig baka dessa i mängder så att hon kan ha frysen full och bara plocka ut och tina när man är sugen. And I can’t blame her!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

2 kommentarer

  1. Oh! Dessa ska jag testa imorgon! Har alla ingredienser hemma. Bakade dina chokladmuffins idag, de bakar vi väldigt ofta. Perfekt oxå att de är glutenfria då jag har en vän som är allergisk.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.