En modern hemmafru

Yoghurtbräck

Här kommer en idé på en god och lite annorlunda frukost eller mellanmål! Yoghurtbräck!

Min favoritbonus med yoghurtbräck är hur vacker man kan göra den, med tanke på hur enkel den är att slänga ihop! Man behöver bara lite framförhållning, och se till att göra den kvällen innan den ska ätas.

Perfekt nu till påsken (ser nästan ut som en blombukett med alla vackra färger!), till barn som behöver kyla när de håller på att få tänder, eller bara som ett vackert treat :)

Du börjar med yoghurt (såklart)! Bre ut den på en plåt som får plats i din frys. Man kan använda vilket yoghurt man vill, men här hemma äter vi naturell yoghurt med honung som topping, så jag tog pojkarnas turkiska yoghurt och blandade i honungen i denna! Om du gör detta till barn under ett år så ska du inte använda honung dock.

Bre ut den på plåten, så att det blir ett jämnt lager.

Nu är det bara det roliga kvar – topping! Jag använde frysta hallon, frysta blåbär och lite granola. Saker vi alltid har hemma ändå! Men möjligheterna är oändliga – välj det ni tycker om! In i frysen och låt den vila där under natten.

Nästa dag är bräcket kallt, hårt och vackert!

Pojkarna var i förundran över vad mamma hade gjort, haha!

Använd en kniv för att skära ut bitar – enklast att skära i ett rutmönster och förvara i en låda eller påse i frysen! Bara att plocka upp ett bräck när man är sugen på ett kallt litet treat!

2 kommentarer

  1. Johanna Byman

    Åh vilket bra tips! Jag skall gå och göra detta på direkten!!!

    • Julia Angelback

      Roligt!! Hoppas att det blev bra! :)

Lämna ett svar till Julia Angelback Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑