Igår gjorde vi ett jätteroligt projekt med Zion! Att tina och ”kläcka” frysta dinosaurieägg! Han var eld och lågor över detta.

Man börjar kvällen innan med ballonger (vanlig storlek) och plastdinosaurier (eller andra djur/figurer, det barnet tycker är roligast!). Bildkvaliteten lider pga hur sent det var.

Blås upp ballongerna en gång (utan att knyta) för att stretcha ut dem, sedan när du tömt ballongen på luft är det bara att trycka i plastfiguren.

Sedan fyller du med vatten och knyter eller använder påsklämma! Några gjorde vi små…

… och några stora. Då visste vi att de kommer smälta olika fort. Sedan fryser man ballongerna under natten.

Nästa morgon är det bara att klippa av ballongerna, och titta hur coola! Helt otroligt ju!

Sedan är det bara att presentera projektet för sitt barn! En skål med stackars dinosaurier som sitter fast i sina ägg, en skål med varmt vatten, och flera olika saker att ösa och hälla vatten med. Vi lade allt i en djup ugnsform på en handduk.

Sedan är det bara att börja jobba! Man kan prata om så mycket olika saker under det här projektet – dinosaurier, skillnad på varmt och kallt, hur is reagerar på värme, ägg som kläcks, allt möjligt!

Zion fullkomligt älskade det här projektet, och när någon dinosaurie kom loss så blev han så glad, och han ville så gärna återförena alla vännerna.

Tips på jätterolig aktivitet att göra tillsammans med sina barn, eller låta sina barn göra tillsammans om de är lite äldre! Kräver bara lite framförhållning kvällen innan, men det var det absolut värt!