En modern hemmafru

Giftfritt slime med 1 ingrediens

Här kommer ett tips om ni behöver en aktivitet hemma som går supersnabbt att slänga ihop, men kan generera mycket lek! Giftfritt ”slime” med endast 1 ingrediens, förutom vatten och hushållsfärg! Denna är perfekt då vanligt slime vanligtvis behöver uteslutas till barnen som ofta stoppar saker i munnen. Detta är fullkomligt ätbart och ofarligt!

Ett av mina barn hade kärat ner sig i en leksak de sett på affären. Ett ägg med något slags drake/monster i, som sitter fast i slime. Jag föreslog därför att vi kunde göra en sån själva! Med dinosaurieägg från McDonalds och små leksaksdrakar här hemma så behövde jag endast den hemliga ingrediensen för att göra slime!

Fiberhusk!

Som tur är så har vi alltid detta hemma då vi använt den när vi bakat glutenfritt här hemma! Fiberhusk är alltså bara pulveriserat psylliumfröskal som kan användas för att binda degen när man bakar med glutenfria mjöler.

Det man behöver göra för att få det att bli ”slime” är…

Vispa ihop 1 msk fiberhusk med 2,5 dl vatten och någon droppe hushållsfärg i en stor microsäker skål. Sedan micrar du skålen i 5 minuter, och låter slimet svalna! Svårare än så är det inte!

Se till att använda en riktigt stor skål då slimet växer rejält i micron innan det sjunker ihop igen! Jag tog den största vi hade, och hade den varit mindre så hade det kanske svämmat över :)

Efter du micrat skålen så låter du endast slimet svalna så man kan börja leka med den!

Lätt som en plätt!

Pojkarna hade redan valt sina ägg och drakar…

Och jag behövde bara fylla dem med slime!

Det var perfekt – en toppenaktivitet en långsam dag som denna! Det gick supersnabbt att slänga ihop och blev verkligen en succé!

Då vi gjorde detta idag så har jag inte testat om det går att förvara, men jag läste att man borde kunna ha den i en låda i kylskåpet i upp till en vecka, och endast värma om den när man ville leka med det igen.

 

Och självklart är det en bonus att kunna lämna 2-åringen att leka ensam med detta utan att behöva oroa sig för att han ska äta något han inte bör. Win-win :)

 

 

3 kommentarer

 1. Johanna Byman

  Så bra tips!! Tack 🙌🏼

  • Julia Angelback

   Så roligt att det uppskattades!

 2. Helena

  Blir detta elastiskt som vanligt slajm så man kan dra ut det ordentligt utan att det delar sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑