En modern hemmafru

Lugna dagar

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Nu har förkylningen här hemma hållit igång i nästan två veckor. Jag tyckte den varit ovanligt långdragen, men har nu kommit på att den faktiskt gått i omgångar. Samson fick den, Zion och pappa smittades, Samson fick det igen (utan att det riktigt hade försvunnit helt) och nu har Zion fått tillbaks det en sväng igen. Största nackdelen med syskon!

Så vi håller dagarna väldigt low-key här hemma. Leklera, vattenfärg och högläsning.

Det är inte lätt när man är liten och sjuk men fortfarande har energi i kroppen utan att kunna hantera den riktigt. Kroppen vill fortfarande leka och hålla i gång som vanligt, men efteråt kraschar den, så vi gör vårt bästa att hitta på lugna aktiviteter här hemma!

Zion har i några månader nu börjat lära sig olika saker – bokstäver, siffror, former osv. För många treåringar är detta inget nytt, men för oss är det verkligen det, då Zion aldrig tidigare varit nyfiken, vetgirig eller velat lära sig saker över huvud taget. Han har bara… varit. Alltid bara lekt och levt i nuet. Men nu ber han om ”hemmaskola” varje dag, och nästan gråter om jag har slut på skol-aktiviteter för dagen. Lämna en kommentar om du vill läsa mer om vad vi gör på de stunderna, så skriver jag ett inlägg om det finns intresse!

Detta pyssel gjorde Zion själv, och den fick åka upp på kylskåpet! Höstfeeling på ett A4.

Som en bonussyssla så är dessa helt perfekta nu – ”läsplattor” för barn! Helt enkelt plattor som låter olika när man trycker på dem :)

DENNA (adlink) är perfekt för Zions ålder. Beroende på inställningen längst ner så säger den bokstäver (svenska!), ord, siffror, spelar musik samt förhör barnet . Man kan ställa in volymen vilket alltid är uppskattat. Det enda jag skulle vilja förbättra med den är ljudkvaliteten, men det stör jag mig inte på för att den är så oerhört prisvärd! Tips för barn som håller på att lära sig alfabetet! Perfekt med något som de kan traggla lite med själva.

DENNA (adlink) är perfekt för lite mindre barn! Mina kids har alltså varsin, men de byts även av. Denna läsplatta säger ljudet på det man trycker på, och på andra inställningen så spelar den musik. Hett tips till ett/tvååringen, och den är grymt skön att hålla i också!

Men ja. Förutom att leka lugna lekar så är ju självklart toppaktiviteten film här hemma! När de är sjuka så kör vi alltid all in filmdags! Men vi alla absolut älskar film, så vi lider inte. Det enda är att vi inte har så himla många filmer som barnen kan se, så det blir ett väldigt upprepande. Men ja, värre problem kan man ha.

Samson fick mig att gapskratta när jag stod och lagade mat här om dagen.

Så här satt han under Cars 3 (som han sett 100 gånger i sitt liv). Det är hans nya grej när han ser film och är lite nervös över om han skulle tycka det bli läskigt. Han tycker ju väldigt sällan det, men det är bäst att vara på säkra sidan :)

 

2 kommentarer

  1. Emelie

    Skriv gärna om hemmaskolan!
    Du får gärna oxå tipsa om maträtter, kanske skriva veckans matsedel. Jag sitter varje vecka och drar mitt hår för att jag inte kommer på nått att äta.

    • Julia Angelback

      Bra tips, tack så mycket! Det ska jag försöka komma ihåg att göra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑