En modern hemmafru

”Samlarkort” med julevangeliet

Om man är kristen, som vi, så är advent en väldigt speciell tid. Vi pratar ofta med barnen om att vi väntar på Jesus födelsedag, och hur vi ska fira honom!

Ett idé hur man kan göra detta på ett roligt sätt med små barn, fick jag från Truewaykids.com (som jag skrivit mer om HÄR). De lägger upp gratis bibelpyssel för barn varje vecka, och i deras advent-kit så fanns det bilder på olika karaktärer från julevangeliet. Om barnen är lite större kan man använde dessa i olika lekar eller spel, men för Zions ålder så fanns det förslag på en perfekt aktivitet.

Vi skrev ut, laminerade och klippte ut bilderna, och nu gömmer vi ett kort hemma för varje dag. Så varje dag hittar han en karaktär från julevangeliet, och samlar dem på ett och samma ställe. De blir som samlarkort! Det fina med detta är att någon gång varje dag så påminns han om att det är advent, att vi väntar in julen, och vad det är som vi egentligen firar. Även om han bara skulle tänka på det i en minut, så är det en minut varje dag fram till jul! Och en bonus är att denna aktivitet verkligen passar min pojke, som älskar att samla på saker.

Nu vet jag att det tekniskt sett är för sent att tipsa om en sån här ”adventskalender-aktivitet”, men om du är sugen på att göra samma sak så kan du bara dumpa några bilder (många är oviktiga, såsom djur osv) och börja nu istället! Att bara starta adventstraditioner 1 december är en dum regel – det är aldrig för sent att börja prata mer om julens innebörd med våra barn :)

6 kommentarer

 1. Elin

  TACK! Precis nåt sånt här jag söker! 😊 Välsignad adventstid! ❤️

  • Julia Angelback

   Så roligt att du blev inspirerad!! :)

 2. Ida Nylund

  Hej! Jag kom in här på din fina hemsida när jag sökte på inspiration till söndagsskola. Dessa samlarkort som du skrivit om är helt ljuvliga, kan man printa ut dem någonstans? Kollade truewaykids men hittade inte? Tacksam för svar :)

  Allt gott
  H Ida

  • Julia Angelback

   Men så roligt! Om du är på truewaykids.com och söker på ”advent” så kommer det upp en nedladdningsbart häfte som heter ”Waiting for Christmas” (vet att de har människor som översätter deras häften till svenska också, så den kanske till och med finns på svenska nu!). Ladda ner den, så finns korten där i! Jag skrev ut och laminerade dem. De har även fler bra idéer på hur man kan använda dem beroende på barnens ålder, samt mer pyssel ni kanske kan få användning för. Den sidan är en riktig guldgruva för bibelpyssel! :) Lycka till!

   • Ida Nylund

    Tusen tack! Så glad att jag hittade hit!

    Mvh Ida

    • Julia Angelback

     Tack att du skriver det, så glad jag blir! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑