En modern hemmafru

Våren är här!

Våren är här! Solen är här! Och jag packade upp våra balkongmöbler idag – no turning back!

Vi älskar att solen är framme igen och trots att vi har varit sjuka nu i två och en halv vecka (!) så tar vi oss ut på mindre dagsutflykter bara för att känna livet i oss blomma, samt att du vet, inte dö av tristess hemma.

Igår tog vi en liten promenad till närmaste 4H-gården och klappade kaniner!

Premiär-4H-besök för säsongen för vår del – ett klart vårtecken!

Stadsungen Samson försökte känna på att bli ett med naturen. Osäkert resultat.

Hur som helst. Det fina med denna dag var att vi tog lite bilder för vi sa att vi skulle visa pappa när han kom hem från jobbet. Sagt och gjort, vi satt där vid middagsbordet, typ en timme innan läggning, och vi tog fram min telefon för att visa honom bilderna. Zion blev så glad av att prata om alla djuren och det vi gjorde den dagen, att han sa ”mamma, ut igen”. Och i sann vår-anda var vi lite spontana och satte sannerligen på grabbarna jackorna igen och gick till lekplatsen och valde att inviga sandlådan!

Känsliga tittare varnas.

Hehe. Då Samson inte går än så är hans fötter sådär klumpiga och har lite svårt att behålla sina skor på (ni som har småbarn förstår säkert – de bara glider av!), så vi struntade i att vara renliga föräldrar och det blev lite skitigt istället. Jag försökte komma ihåg hur jag gjorde med Zion i denna ålder, då vi aldrig haft skalbyxor på honom, och han aldrig blev såhär skitig. Kom på att han gick ju i denna ålder, så han fick bara lite sand på rumpan ibland. Sam kröp ju runt i eländet, haha! Jaja, vi invigde sandlådan på ett hejdundrande sätt i alla fall! Ska det vara, ska det vara!

Dubbla byxor hade han i alla fall på sig, så det var ju något i alla fall.

Men det blir ju lite så när man har haft sjukstuga alldeles för länge – när man väl gör något då så maxar man! Sedan får man ju betala för det kommande vecka när alla blivit sjuka igen. Men lite måste man ju leva! Våren är ju här!

 

2 kommentarer

 1. Matilda

  Har nyss hittat till din blogg och älskar att se fler hemmafruar som vågar gå mot strömmen och spendera mycket tid med sina barn. Man behöver inte ha stampat jordgolv eller leva som på medeltiden bara för att man väljer att vara hemma med sina barn. Tack så mycket för det!

  Sen en fråga, ser att du har en babyjogger city select. Jag kommer förhoppningsvis behöva en syskonvagn i framtiden och är sugen på en sån. Hur tycker du den rullar på ojämt underlag? Fjädring osv?

  /Matilda

  • Julia Angelback

   Tack för en sådan snäll kommentar, och välkommen till bloggen! Att vara hemma med mina barn är verkligen väldens bästa val :)
   Jag ÄLSKAR våran barnvagn! Vi har Babyjogger City Select Lux (den nyare versionen med annat tyg och lite nya småfinesser), och jag skulle aldrig byta ut den mot någon annan – är toknöjd. För mig är a och o att ha en syskonvagn på längden istället för bredden. Visst, den blir sjukt lång, speciellt i början när man har en liggdel, men jag kommer ändå fram överallt. Det senaste året har vi använt den som syskonvagn, men nu när storebror är 3 år använder vi den 90% av tiden som enkelvagn med ståbräda, och då är den ju lika liten som vanliga enkelvagnar. Jag tycker den rullar finfint, och skulle inte valt en annan syskonvagn även om jag t.ex. hade bott på landet. Inte jättemycket fjädring kanske (jämför med min första, mer gammeldags vagn med stora hjul och superfjädring), men jag tror inte den är sämre än andra syskonvagnar på den punkten.
   Haha, det blev en hel uppsats. Skriv gärna igen om du vill ha svar på mer frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑