En modern hemmafru

Art Cart

Jag fick lite pengar i födelsedagspresent, och av en del av dem så köpte jag mig en Art Cart!

Jag kallar den det i alla fall, då namnet är roligare än ”konstvagn”. En helt vanlig Ikea Råskog-rullvagn som är fylld med konstmaterial!

Vagnen kan såklart fylla olika funktioner beroende på vart den behövs mest, men just nu är den perfekt att fylla med våra pennor, papper och pyssel!

Vi använder sakerna näst intill dagligen (ofta i samband med Zions hemskola och bibelpyssel), men alla sakerna har varit i ett skåp en bra bit ifrån matbordet. Det har funkat okej, då jag staplat en hög material i armarna och lastat av de på matbordet, men Sam älskar att rita, måla och pyssla, så jag måste alltid gå fram och tillbaka och hämta saker han ber om medan jag försöker hjälpa Zion samtidigt. Med denna vagn så har vi allt precis bredvid bordet, och den kan till och med rullas om vi skulle vilja använda sakerna någon annan stans!

Tanken är att det ska vara enklare att ha allt nära bordet, men också att pojkarna får lite mer frihet att kunna plocka fram material själva när de vill skapa lite.

Vi har ju små barn, nyss fyllda 2 och 4, och jag vet att vissa av er skulle känna panik ifall era barn skulle kunna  dra fram vad som helst när som helst. Men jag tror det kommer funka bra – ju mer tillgängliga sakerna är desto mer avdramatiserade blir dem. I början måste man finnas där och visa vägen, men snart lär de sig.

Men sen måste man vara smart också – placering av material spelar stor roll (lim och sax kan inte minstingen ens se, till exempel), vaxduken får ligga framme på matbordet under dagarna, och man får helt enkelt förvänta sig en liten gubbe på väggen någon dag :)

Detta var i alla fall jätteroligt att sätta ihop! Och vi alla har använt den flera tillfällen fastän vi bara satte ihop den för ett par dagar sedan.

Och sedan blir man ju supersugen på att sätta sig och pyssla bara för att man kan se allt så bra. Pennor, färger, papper, naturmaterial, lim, sax, pompoms, piprensare, glasspinnar, stämplar, fingerfärg, klistermärken… så mycket roligt, så lite tid! (… förutom att man inte kan säga så längre. #corona) ;)

 

4 kommentarer

 1. Ulrika

  Ja, sånt här är så bra! Har stora djupa utdragbara lådor istället för underskåp i köket i vårt hus, och en av dem har jag tömt ur och gjort till pyssellåda istället. Pysselböckor, pennor, sax, limstift osv. Mina barn är lite större (8, 6, 5) så de kan sköta det där ganska bra faktiskt, och det är otroligt skönt för mig. som du säger b lir man sugen på att pyssla när allt är samlat, så det är en bra sak att be barnen gå och titta i om de har ”sååå” tråkigt. Men också väldigt skönta tt veta exakt var de ska lägga undan grejerna sedan, tex när det är dags att ta undan allt pyssel för att duka för middag.

  • Julia Angelback

   Åh, så underbart det låter!!

 2. Beatrice

  Så härligt med en vagn fylld med pysselsaker😍 vart har du köpt de rektangulära behållarna som du har pennor och glasspinnar i?

  • Julia Angelback

   Visst kliar det i fingrarna när man ser allt framför sig sådär?! :) De är faktiskt små glasvaser från Ikea för flera år sedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑