En modern hemmafru

Barn som vaknar 04

Inlägget innehåller reklam för Cellbes genom annonslänkar

Igår hämtade jag ett paket som var väldigt efterlängtat! Tack och lov för ståbrädan på vagnen, haha!

Jag vet inte hur det är för er andra med småbarn, men dessa ljusa kvällar som vi svenskar älskar på somrarna är helt enkelt inte värt det när det dessutom blir dagsljus alldeles för tidigt, och våra barn vaknar av det. Den senaste månaden har pojkarna börjat vakna mellan 04-05 på morgonen istället för deras vanliga 06-06.30 uppvak.

Vi har en mörkläggningsrullgardin i deras rum, men den täcker ju inte 100%, utan det strimmar igenom lite ljus på sidorna och under. Vi har testat att lösa det med tejp och kardborre och allt möjligt, men inget har funkat i längden. Tror verkligen att det är det som fått barnen att vända på dygnet.

Därför blev jag överlycklig när jag fick hem dessa efterlängtade mörkläggningsgardiner (adlink)! Ja, de tog inte upp hela gigantiska kartongen, men det var definitivt det viktigaste som fanns i lådan :)

Jag hängde upp dem så fort som möjligt igår, utan att stryka dem eller något. Prioriteter, ni vet. Inte en natt till utan total mörkläggning, haha!

Materialet är tjockt och täckande, och de finns i massor av färger (jag valde de bruna för att passa i pojkarnas rum, och de var superfina).

Så planen är att dra ner rullgardinen och sedan dra över mörkläggningsgardinerna för att fånga upp ljusstrimmorna som kommer in.

Tror ni min plan funkade? Så här såg de ut i deras rum samma kväll…

Förstår ni lyckan?! Inte en ljusglimt på varken sidorna eller undersidan, endast ett streck med ljus vid taket som inte ens spred sig i rummet! Det var alltså det enda ljuset i hela rummet. Kändes helt ärligt som vintertid igen på några sekunder :) Jag är galen i dessa gardiner redan, sjuk lifesaver för småbarnsföräldrar i ljusa sommarsverige.

Om ni vill kika in dem och deras färger lite mer (de finns i 10 olika) så finns gardinerna att hitta HÄR (adlink). Jag kan tänka mig att det finns många som är lika desperata som oss där ute ;)

 

 

2 kommentarer

  1. Linnea

    Känner helt igen mig!! Mina barn vaknat nu också lite innan fyra och det är ju en mardröm att gå upp så tidigt. Vanligtvis brukar jag få väcka han vid åtta.. 😒😒
    Jag ska absolut ta mig en kik på de gardinerna. Tack för tipset

    • Julia Angelback

      Ja, livslusten sänks verkligen med så lite sömn!! Hoppas det snart blir bättre för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑