En modern hemmafru

Mitt bästa husmorstips

Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa husmorstips! Som ren magi är det! Många av er har säkert redan stenkol på det här, men för er som hör om detta för första gången – you’ll thank me later!

Okej, vi har alla hamnat här. Och om du inte har gjort det än så kommer du att göra det. Du har en tygsoffa eller matta som dina barn (eller, du vet – du) råkar spilla på (eller, du vet – kissa på sig på. Nu snackar jag alltså om barnen haha). No more ”åh, nej, min soffa är förstörd!” No more googla ”hur får man plats med en matta i tvättmaskinen?” Lyssna på mig bara.

Ta fram den här rackarn. Helt vanlig potatismjöl. Om du inte har någon hemma vanligtvis, köp nu! Igen, du kommer tacka mig en dag :)

Häll ut en riktigt tjock hög potatismjöl över vätskan och lämna den sen för att göra sin magi. Kolla till den efter ett tag – om du ser något potatismjöl som är fuktigt så har du hällt på för lite, så ösa på lite mer!

Sedan, efter ett par timmar, så är det dags att dammsuga upp det! På mörkare tyg, som vårt, så får man dra munstycket i lite olika riktningar så man verkligen fångar upp allt det vita.

Sen då? Vill ni se en före-och efter-bild eller?

Alltså detta är inget skämt! Potatismjölet suger bokstavligen upp vätskan, så varken fukt eller lukt finns kvar! Som ren magi, på riktigt!

Som sagt, jag vet inte om detta är något som typ alla i världen känner till, men det är något jag lärde mig av min egna mamma, och sedan jag fick barn så har jag använt detta knep flertal gånger! Särskilt skönt att veta att det finns lite potatismjöl i skafferiet när de nyss slutat med blöjor också.

Så om du hör om detta tips för första gången, eller kanske till och med får användning av det, lämna gärna en kommentar! Har du några egna husmorstips som vi andra kanske kan få nytta av? :)

 

4 kommentarer

 1. Marianne

  Läst med intresse. Jag har lilla Rebecka på helgbesök, 2 månader. Anders och Linas dotter. Det är så härligt! Du skriver härligt!🌹🌹🌹

  • Julia Angelback

   Åh så mysigt med bebisgos!! Tack så mycket!

 2. Anna

  Hej!

  Det har räddat många nerkissade sängar här hemma, det är helt kanon.
  Inget husmorstips men ändå ett tips, det är kokosolja. Det används till mycket här hemma. Till hudvård, i matlagning, i teet eller den varma mjölken istället för socker, som tandkräm etc. Sen jag började peela händerna med kokosolja blandat med salt så är där inga torra vinterhänder.

  Mvh Anna

  • Julia Angelback

   Aah, supertips ju! Tack för att du delade! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑