En modern hemmafru

Våningssäng!

Idag hade vi ett stort projekt på gång! Skruvdragarna var framme och lägenheten var kaos hela dagen.

För idag var det dags för en rejäl uppgradering i pojkarnas rum! Vi har nämligen gett dem en våningssäng!

Vi har länge vetat att de kommer få sova i våningssäng snart, då vi bor på begränsad yta, och de behöver mer praktisk förvaring för sina leksaker. Vi hade egentligen tänkt vänta tills Samson kan gå (det var i den åldern som vi bytte Zion från spjälsäng till resårmadrass på golvet – för oss var det bästa beslutet att göra det tidigt!), men när vi fick denna för ett kanonpris på Blocket (en superfin modell från Mio som inte säljs längre), och den dessutom hade rutchkana (Vilket är, du vet, drömmen. Plus att det gör att Zion inte är för liten för den då den både är låg och han inte behöver lära sig klättra baklänges först), så bestämde vi oss för att bara köra!

Resultatet?

Dör glädjedöden. Precis som mina pojkar.

Zion sover där uppe med sina vanliga sängkläder och gosedjur, så han känner sig som hemma.

Samson har uppgraderats till resårmadrass på golvet, och det blev världens mysigaste krypin. Dessutom hänger det ner lite gosedjur som fungerar som speldosor som han brukar leka med. På nätterna bullar vi upp med kuddar på kanten så han inte ramlar ur (Zion gjorde aldrig det, så vi håller tummarna), och i början lägger vi också ut ett tjockt täcke på golvet så han inte gör illa sig om han kryper ut på morgonen.

På utsidan av sängen finns det en liten hylla där vi ställt upp det fina trätåget som Samson fick av oss i julklapp.

Under rutschkanan gosar alla gosedjuren…

… och köket har fått byta plats.

Leksaksförvaringen då? Den blev verkligen super. Två Ikea Kallax bredvid varann, fyllda med leksaker som är sorterade i olika kategorier. Vi hade en tidigare, men har nu köpt en till (för en hundring på Facebook – riktigt fynd!) så nu får de plats med allt och lite till.

Zion har väldigt bra koll på vilka leksaker som är vart, men för att underlätta städning, samt att vara mer inbjudande till kompisar som kommer över, så har vi satt fast laminerade lappar med bilder som visar på innehållet! På så sätt hittar man lätt vad man söker, och man får också mer inspiration med vad man vill leka med!

Det gångna året har Zions bilar, samt Paw Patrol-valpar varit hans mest använda leksaker. Denna Paw Patroller fick inte plats i någon låda, så den fick klä hyllan istället, med alla valpar ombord!

Vi är så nöjda med rummet, och pojkarna älskar det minst lika mycket! Jag vet inte hur många gånger de åkt på rutschkanan idag :) Vi får se hur natten går, men vi har turen att ha killar som inte är speciellt bökiga när det kommer till sömnen, så vi är inte speciellt oroliga i alla fall!

4 kommentarer

 1. Linda Grön

  Men alltså perfekt ju!! Ser helt underbart ut.

  • Julia Angelback

   Eller hur?! Vi älskar den!

 2. Anna

  Hej!
  Jättefint. Vi bor oxå på en mindre yta så vi har en knatte-fnatte-tjatte våningssäng till våra som mannen har snickrat. Det gäller att ha smart förvaring när man bir tiny.

  Mvh anna

  • Julia Angelback

   Så smart, det är ju helt perfekt! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑