I London besökte vi för första gången Princess Diana Memorial Playgound i Kensington Gardens. Och det var vi så vansinnigt glada över att vi gjorde, detta var nämligen den vackraste lekplatsen vi någonsin varit på!

I Neverland-tema så hade den tagit alla stora platser från den underbara Peter Pan-sagan och gjort dem till verklighet! En gigantisk sanddyna blev grunden som det stora piratskeppet stod på, där barn fick gå loss och leka kaptener!

Det fanns vackra klätterställningar av trä, rustchkanor, stegar och små kojor att utforska.

Självklart även en indianby komplett med totempålar! Vart skulle annars prinsessan Tigerlilja bo?

Listiga krokodiler lurade när man minst anande det, skattkistor och vattenkällor var gömda lite här och var för att hittas, picknickborden var formade som stjärnor och då och då kunde man höra plingandet av en liten älvmelodi från skogen. Att få vara barn på denna plats alltså! Drömmen!

 

Vi var där på en måndag förmiddag och det var nästan inga där, men jag har hört att man kan få köa i upp till en timme för att släppas in på helgerna, för att så många vill komma in. Så det är ett tips om ni har vägarna förbi. Det är en helt inhängnad lekplats och man kommer endast in tillsammans med sitt barn, hur rent och stort som helst, och det finns oändligt att upptäcka.

Om ni har barn och åker till London så är detta definitivt ett måste!